Op naar het PAC festival in Pathé!

PAC festival Pathé

Aankomende zondag, 2 oktober, gaat het gebeuren! Vertel? Vertel? Dan ga ik voor de eerste keer naar het PAC festival, georganiseerd door Pathé. Niet in Rotterdam, maar gewoon lekker dicht bij huis, in Breda. Wat er op het programma staat van de inmiddels al 15e editie van het PAC festival? In ieder geval vijf premières, die nog niet eerder vertoond zijn in ons land. Welke dat zijn?

Voorpremières

Het is niet zo dat er alleen maar blockbusters zijn te zien die dag. Verre van dat! Eigenlijk is het een programma waar wij onze vingers bij af likken? Waarom, nou omdat er films in voorpremière gaan die wij toch wel op ons lijstje hebben staan. Hoe leuk is het dan dat je die op één dag kan zien? Ik vind dat in ieder geval leuk.

De films die wij in ieder geval heel graag willen zien (en ik dus ga zien) zijn I, Daniel Blake van Ken Loach en The Light Between Oceans. De eerste is de grote winnaar van Cannes eerder dit jaar. Erg benieuwd naar. De tweede film dan, The Light Between Oceans, daar speelt Michael Fassbender in mee, met zijn liefje Alicia Vikander. Altijd een reden om naar de bioscoop te gaan dus.

Het gehele programma

Maar er draaien nog drie films die dag. In totaal dus vijf films, van ’s ochtends 10.30 tot 23.00 uur. Als ik dat maar vol ga houden en niet in slaap val! Uiteraard zit ik weer lekker ergens aan de zijkant. Een redelijk veilige keus zodat de kans groot is dat er niemand naast of voor me gaat zitten. Stel je voor, dan moet ik dadelijk nog sociaal gaan doen ook!

Onderstaand vind je het tijdschema zoals Pathé dit bekend heeft gemaakt. Een schema dat voor iedere deelnemende bioscoop van Pathé hetzelfde is. Benieuwd welke bioscopen er meedoen? Klik!

10:30 – 12:10 – I, Daniel Blake
12:10 – 13:15 – Lunchpauze
13:15 – 14:55 – Hell or High Water
15:10 – 17:30 – The Light Between Oceans
17:30 – 19:00 – Dinerpauze
19:00 – 20:30 – Waterboys
20:45 – 23:00 – Snowden

Ik heb in ieder geval veel zin in het festival. Alle vijf de recensies kunnen jullie uiteraard volgende week al bij ons lezen. Op volgorde van het programma, wel zo leuk.

Gaan er nog meer mensen naar deze 15e editie van het PAC festival?

Share

14 gedachtes over “Op naar het PAC festival in Pathé!

 1. Leuk dat je dit jaar ook gaat, ga zelf al enkele jaren en de kwaliteit is altijd hoog. Bijna elk jaar zit er wel een titel tussen die in mijn top 10 van dat jaar terecht komt. Ik ga dus ook (in Rotterdam), alleen heb ik nog een kaartje over…dus als iemand nog zou willen gaan.

  Oh en de filmquiz is altijd ook leuk. Je krijgt een papiertje met een stuk of 20 foto’s uit films. Geen bekende foto’s maar screengrabs. Aan jou om alle titels te noemen. Heb deze quiz al twee keer weten te winnen en hoop dat het zondag weer lukt 🙂

 2. Dat ziet er bij voorbaat uit als een geslaagde filmdag. I, Daniel Blake en The Light Between Oceans kunnen hoogtepunten gaan worden. Ik heb ook goede dingen gehoord over Hell or High Water. Volgens mij blijf je daar wel wakker bij.

  Veel plezier!

 3. Ik ga niet, omdat ik ’n verjaardag vier zondag:) maar voor mij niet getreurd, want ik zie ze gewoon allemaal met m’n abonnement als ze regulier uitkomen. Ik kijk vooral uit naar Vikander in the Light Between Oceans en naar de film Snowden.

  En zo erg is dat toch niet, socializen?:) ik zit vaak juist wel in het midden, omdat ik dat qua zicht gewoon veel prettiger vind. En mijn ervaring is dat andere bezoekers toch ook op zichzelf gericht zijn (als ze alleen komen) of op elkaar (dan helemaal, als ze in tweetallen/in een groter groepje komen).

   1. Dat herken ik Ja. Ik ga met enige regelmaat met vrienden naar de bios, maar als ik alleen ga (en dat gebeurt toch meerdere keren per maand) hoef ik ook niet zo nodig mensen te spreken. Ga dan echt voor de eigen beleving.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.