Onze TV TIPS: The Kids are All Right en The Iron Lady

The Kids are All Right en The Iron Lady

Onze TV TIPS van vandaag liegen er niet om: The Kids are All Right en The Iron Lady. De eerste gaat over een niet alledaags gezinsleven en de tweede over misschien wel de pittigste tante die ooit heeft geleefd. Beide films zijn geregisseerd door vrouwen. Goede zaak vinden wij, want vrouwen kunnen soms net iets meer gevoel in een film leggen.

The Kids are All Right

Stel je voor dat je twee moeders hebt en je weet niet wie je vader is. Dan ga je op latere leeftijd op onderzoek uit om te weten te komen wie dat kan zijn. Zo ook de 15-jarige Laser en zijn 18-jarige zus Joni. Ze vinden hem uiteindelijk en hij gaat steeds meer deel uitmaken van de familie, iets wat de beide mama’s niet altijd op prijs stellen. Ergens begrijpen wij dat ook wel, want laten we eerlijk zijn, je voelt je toch wel een beetje bedreigt. Zal de situatie ook escaleren?

Mark Ruffalo, Julianne Moore, Annette Bening, Josh Hutcherson en Mia Wasikowska zijn de acteurs die meespelen. Geen slechte cast dacht ik zo. Overigens speelt Moore blijkbaar wel vaker de rol van een lesbienne, want in Freeheld was dat ook al zo.

De regisseuse van deze film is Lisa Cholodenko, ook verantwoordelijk voor Cavedweller en High Art.

Vrijdag 24 juni | 21.20 uur | NPO 3 | The Kids are All Right

The Iron Lady

Deze film is toch echt wel een aanradertje hoor. De film is een biopic over de voor zo velen ‘gevreesde’ Margaret Thatcher, gespeeld door een ijzersterke Meryl Streep. Vanaf haar beginperiode in de politiek, tot aan haar dood is mooi in beeld gebracht. Ze vreesde niemand en zei altijd wat ze dacht, altijd onderbouwd. Niet de meest geliefde premier aller tijde, maar misschien wel de meest gedenkwaardige.

Ook deze film is dus geregisseerd door een vrouw. Phyllida Lloyd wel te verstaand. Ook bekend van Mamma Mia!. Aangezien The Iron Lady haar laatste film is, is het wel weer tijd voor een nieuwe vinden wij.

Vrijdag 24 juni | 22.55 uur | NPO 2 | The Iron Lady

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIPS: The Kids are All Right en The Iron Lady

  1. The Kids Are Alright heb ik wel eens gezien en was wel aardig. Iron Lady, tsja…Meryl Streep, dus die hoef ik niet zo nodig te zien…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.