Onze filmmarathon: zes films op één dag!

filmmarathon

Wij houden er op zijn tijd wel van. Jezelf helemaal terugtrekken en de hele dag alleen maar films kijken: een heuse filmmarathon dus. Vandaag is zo een dag. Een dag waarop de twee Protagonisten (plus extra Protagonist) samenkomen en zes films gaan kijken. Althans, dat is het doel. Misschien worden het er wel zeven, of zijn we veels te moe en blijft de teller hangen op vijf. We zullen zien hoe de dag gaat verlopen. Een dag die overigens niet alleen maar uit films kijken bestaat.

Het idee van de filmmarathon

De vrouwelijke Protagonist kwam een tijdje geleden met het idee van de filmmarathon. Gewoon heel de dag films kijken. Dat doen we wel vaker, maar dan was het of op het IFFR of het PAC-festival. Dat is toch wat anders, met zoveel mensen om je heen. Nu is het idee om gewoon lekker thuis zes films te kijken. Niet hutjemutje op elkaar dus. Starttijd? 10 uur in de ochtend, anders gaan we die zes films nooit halen!

Voor deze gelegenheid hebben we er een derde Protagonist bij gevraagd. Protagonist X in dit geval. Niet dat die Protagonist onzijdig is, maar omdat er al een mannelijke en een vrouwelijke Protagonist zijn, is dit even het makkelijkste benaming.

We kijken de films niet op een TV, maar we hebben een heuse beamer geregeld. Hebben we alsnog het idee dat we in de bioscoop zitten. Lekker hoor. Languit in je stoel, over de bank, op de vloer of in wat voor houding dan ook. Het kan allemaal vandaag.

Twee films per persoon

We zijn dus met zijn drieën. Aangezien we zes films willen zien, komt dat – de snelle rekenaar heeft het al uitgerekend zonder rekenmachine – op twee films per persoon uit. De mannelijke Protagonist heeft twee films uitgezocht die nog op de Blindspotlijst van 2018 staan: In The Crosswind en Una Mujer Fantástica.

De keuze van de vrouwelijke Protagonist is nog niet bekend, net als die van Protagonist X nog niet bekend is. Daar heeft de vrouwelijke Protagonist gelukkig wel al iets leuks op gevonden. Hoe en wat is nog een beetje onduidelijk, maar onderstaande afbeelding geeft al een richting aan. Iets met kaartjes in ieder geval, waardoor er uiteindelijk een keuze uit komt rollen.

filmkaarten

De recensies van de films kunnen jullie in de loop der tijd uiteraard nog verwachten. Die zullen verspreid over de zomer verschijnen.

Cocktailparty

Zoals gezegd, bestaat het programma niet alleen uit films kijken. Er moet natuurlijk ook gegeten worden. Anders heb je geen energie meer om te kijken. En wat is er lekkerder dan ook één of meerdere cocktails te drinken. De vrouwelijke Protagonist gaat al haar cocktailshake-kwaliteiten gebruiken om de lekkerste cocktails te maken. Nu alleen maar oppassen dat we niet in te rozige staten komen, omdat we anders in slaap vallen. en dat wil je niet op de filmmarathon.

Geschreven door de mannelijke Protagonist

Share

8 gedachtes over “Onze filmmarathon: zes films op één dag!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.