Onze beste Film1 tips!

Film1 films

Omdat ook wij wel eens op vakantie gaan en TV TIPS maar tot een bepaalde tijd zijn in te plannen, doen we het deze en volgende week anders. Geen TV TIPS dus, maar Film1 tips. Want ja, wij zijn fan van Film1, als dat niet al lang duidelijk was. Welke films op Film1 vinden wij meer dan het kijken waard? Deze week alvast vijf tips en volgende week nog meer Film1 tips. Overigens geheel in willekeurige volgorde.

Mustang

Mustang is een pareltje en voor ons de beste film van 2015. De film speelt zich grotendeels af in een huis in İnebolu, in het noorden van Turkije, aan de Zwarte Zee. De vijf zusjes ondernemen graag dingen, maar raken steeds meer verstrikt in de wetten en regeltjes van thuis. Het gevolg is dat ze het huis bijna niet meer uit mogen.

Belgica

Als je van het voorgaande werk van Felix van Groeningen houdt, dan is ook Belgica een hele goede aanrader. Heel opbouwend komt de film op een hoogtepunt, waarna het verderf optreedt! De perfecte timing klopt als een bus! Wij houden er van. En dan nog maar te zwijgen over de soundtrack!

45 Years

Wat als je je bedankt dat je misschien wel een ander leven had kunnen en willen leiden, met de vrouw van je dromen. Geoff overkomt dit in 45 Years, aan de vooravond van zijn 45-jarige bruiloft. Best pijnlijk om dat te constateren. Misschien nog wel pijnlijker voor zijn vrouw Kate, die dit alles vanaf de zijlijn maar aanschouwt. Was zij wel de ware van Geoff?

Beyond Sleep

Beyond Sleep is niet alleen een zoektocht naar meteorieten in het oogstrelende landschap, maar ook naar wie Alfred zelf is. Waar de film hoopvol begint, is het de aftakeling van Alfred wat we zien en horen, zonder dat hij het zelf in de gaten heeft. Als kijker word je daarbij wel eens op het verkeerde been gezet. Beyond Sleep is niet alleen gebaseerd op een boek, maar kijkt ook als een boek, met heldere hoofdstukken. Gewoon een hele fijne en goed doordachte film.

Victoria

Victoria is een klein meesterwerkje. Een trieste film, dat wel, maar toch ook fijn. Binnen een korte tijd leren we Victoria en vier jongens beter kennen. De spanning is langzaam opgebouwd, met een toch wel onverwachts einde. Het acteerwerk is overtuigend en het feit dat de hele film in één take is opgenomen is al een kunstwerk op zich. De bijbehorende prachtige pianomuziek is ook passend, omdat Victoria, zo blijkt uit de film, een begenadigd pianospeelster is. Het is dus geen muziek die er zomaar overheen is geplakt.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.