Ons verslag van de filmmarathon!

filmmarathon

Oké, oké, het is een beetje laat, maar we hadden toch de behoefte om onze filmmarathon van vorige maand samen te vatten. Niet dat we de films gaan recenseren in dit artikel, maar meer het verloop van de dag zelf. Want jongens, het was een dolle boel!

De start

Zoals gezegd zouden we om 10 uur starten. Dat werd al half 11, want een bus besloot spontaan niet te rijden, waardoor een treinverbinding werd gemist. Jammer maar helaas. Niet getreurd, want om half elf konden we alsnog aan de slag. Niet meteen met film kijken, maar met een kleine aanpassing aan ons blog. De oplettende lezers hebben die aanpassing misschien al ontdekt, maar voor het eerst in ruim vier jaar tijd hebben wij een nieuwe banner. Woehoeeee. Dat was het dan ook, want voor de rest hebben we niets aangepast.

Voor de films waaruit we konden kiezen had de vrouwelijke Protagonist een bord gemaakt. We wisten niet welke films we gingen kijken, maar op basis van trefwoorden, regisseur, acteurs of actrices en de lengte konden de mannelijke Protagonist en Protagonist X een keuze maken. Die Dvd bekeken we vervolgens met een beamer. Dan was het toch alsof je in de bioscoop zat.

De middag

De eerste film was al snel gekozen: In the Crosswind. De mannelijke Protagonist had deze uitgezocht, dus hij wist op basis van de omschrijving de film eruit te pikken. Geen heel luchtige film, die je ook met de volle aandacht moet kijken. Beter deze als eerste kijken dan als laatste dus.

De tweede film was een wat luchtigere: This Must be the Place. Pas de tweede film, maar de mannelijke Protagonist kreeg hier al moeite om wakker te blijven. Al knikkebollend hield hij het vol. Overigens ging aan deze tweede film een heerlijke lunch vooraf, die tot in de puntjes was verzorgd door de vrouwelijke Protagonist. En uiteraard werd ook de eerste cocktail al genuttigd, waarbij we uit een heuse menukaart onze keuze konden maken. Keuze genoeg!

De derde film was de psychologische thriller Hard Candy. Elliot Page deed mee, dus dat triggerde om deze film te kijken. Ook bij deze film had de mannelijke Protagonist het lastig, want de ogen konden weer nauwelijks open blijven.

De avond

Na een powernap van de mannelijke Protagonist en heerlijk avondeten van de vrouwelijke Protagonist begonnen we weer vol goede moed aan de vierde film: Bloody Sunday. De beste film die we die dag hebben gezien, zonder twijfel. Aangezien het al laat werd, besloten we hierna meteen door te gaan voor nummer vijf, Una Mujer Fantástica. Die stelde ietwat teleur, om eerlijk te zijn. De laatste film tenslotte, was The Pass. Een film die nooit in Nederland is uitgebracht. Dat snappen we achteraf gezien ook wel, want zoveel was er niet aan.

De nacht

De laatste film eindigde pas na enen. Iedereen heeft het volgehouden tot het bittere einde, al was de mannelijke Protagonist niet de enige meer die de oogjes bijna niet open kon houden. De heerlijke cocktails hebben ons tijdens de filmmarathon toch wel op de been gehouden. Het was bedjestijd. Genoeg is genoeg. Het was lekker. Fijn.

Komen er dan geen recensies?

Jawel hoor, ben maar niet bang. De recensies van de filmmarathon zijn de komende tijd op ons blog te lezen. Op volgorde dat we ze hebben gezien. Dus houd ons blog in de gaten en je weet ook precies wat we van de films vonden.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.