One Night Stand – Vanaf zaterdag 6 oktober te zien op NPO 3

One Night Stand – Vanaf zaterdag 6 oktober te zien op NPO 3Ieder jaar zendt NPO3 – in samenwerking met NTR, BNNVARA en VPRO – zes korte films uit: One Night Stand. Zo ook dit jaar, want vanaf zaterdag 6 oktober beginnen ze alweer aan de dertiende editie, wat tevens ook de laatste editie is. Zes korte films, iedere zaterdagavond rond de klok van tien uur. De films duren ongeveer 45 minuten en zijn gemaakt door veelbelovende Nederlandse regisseurs en scenaristen. Benieuwd welke zes films wanneer te zien zijn en waar ze over gaan?

Zomerbroeders – zaterdag 6 oktober rond 22.15 uur

Bora is een zestienjarige puber, die graag met zijn vrienden rondhangt aan het strand en de boulevard. Zolang hij zijn vader maar niet voor de voeten loopt. Als hij verliefd wordt op zijn buurmeisje Burcu, gaat Bora zich stoerder voordoen dan hij is. Maar is dat wel zo verstandig?

Mooi Geweest – zaterdag 13 oktober rond 22.15 uur

Nel en Gerard hebben afgesproken om samen uit het leven te stappen als de tijd rijp is. Als Gerard op dat punt is aangekomen, gaat Nel toch twijfelen. Als ze de familie op de hoogte stellen van hun onomkeerbare plannen, krijgen ze een andere reactie dan verwacht. Welke?

Tom Adelaar – zaterdag 20 oktober rond 22.00 uur

De Surinaamse Sharif neemt een Nederlandse naam aan om maar meer te kunnen verkopen. Hij had alleen niet gerekend op een identiteitscrisis, want wie is hij eigenlijk nog echt?

Dòst – zaterdag 27 oktober rond 22.00 uur

Alko en Björn zijn beste vrienden. Ze doen vaak alles samen in een kleine Gronings dorpje. Als Björn zijn gevoelens voor Alko uit, komen groepsdruk en schaamte om de hoek kijken. Hoe gaan ze daarmee om?

Free Fight – zaterdag 3 november rond 22.00 uur

Joes en Matthias zijn twee broers die aan MMA doen. Als hun moeder overlijdt, gaan ze ieder op hun eigen manier om met het verlies. Gaat dit ten koste van hun onderlinge band?

In Limbo – zaterdag 10 november rond 22.00 uur

Een politieagent wordt vrijgesproken van dodelijk ingrijpen. Leuk hoor, maar dat gaat je niet in de koude kleren zitten. En dan wordt hij ook nog eens vader. Over dat alles mag hij nadenken in een all-inclusive-resort aan de Griekse kust, tijdens een vakantie. Gaat het goedkomen?

Uiteraard kun je één of meerdere recensies van de zes films op One Night Stand van ons verwachten. Van welke films? Houd ons blog in de gaten en je weet het!

Share