Nog meer Film1 tips!

Film1 films

Vorige week hadden we al onze eerste vijf Film1 tips en deze week hebben we nog meer Film1 tips. Deze VOD dienst barst namelijk van de goede films. Benieuwd welke vijf films we deze week hebben geselecteerd? Vast wel, toch? Komen ze, wederom in willekeurige volgorde.

Louder Than Bombs

Wat een film! Joachim Trier weet in beeld te brengen hoe één ieder met het verlies van de moeder of vrouw omgaat. Het knappe daarbij is dat je bij ieder personage wel iets voelt. Die verschillende emoties voel je als kijker, mede door de onzichtbare spanning die er hangt. Alle hulde dan ook voor de ijzersterke cast, waarbij Devin Druid zich als een zeer groot talent profileert. Louder Than Bombs zet je aan het denken. Hoe ga je om met je eigen en andermans verdriet? Dat mag je als kijker zelf invullen.

Me and Earl and the Dying Girl

Deze tragedie gaat over de tiener Greg die vriendjes wordt met Rachel, een klasgenote die ongeneeslijk ziek is. Daarnaast is Earl zijn beste vriend en maken ze samen parodieën op bestaande films. Deze films bevat eigenlijk alle ingrediënten die een film moet hebben. Humor, drama, realisme en een goed verhaal. Je moet alleen wel een paar zakdoekjes klaarleggen, want drooghouden is haast onmogelijk.

Son of Saul

Voor ons de meest intense film van 2015. De gruwelen van een concentratiekamp zijn al heel vaak in beeld gebracht op het witte doek. Maar nog nooit zo “in-your-face”. Als hoofdpersoon Saul rent, ren je met hem mee. Alles is zo dicht op de huid gefilmd en dat werkt beklemmend. Hetzelfde geldt voor het geluid. Het zware ademen, het gillen… brrrr. De vrouwelijke protagonist heeft een vrij groot gedeelte van de film met haar vingers in haar oren gezeten om het geluid enigszins te dempen. Dit maakte het voor haar wat dragelijker. Maar juist deze “inbreuk” op je zintuigen maakt de film, ondanks het onderwerp, mooi om te zien.

The Fits

Dit is een redelijk kleine, intieme en onbekende film in ons land. Gelukkig heeft Film1 hem wel in haar programma. Toni is 11 jaar en bokst, maar eigenlijk danst ze liever. Ze doet alles om maar een beetje bij de groep te horen. Als vervolgens meerdere meisjes in een korte tijd flauwvallen, slaat de paniek enigszins toe. Ook bij Toni. Heel sterk verhaal met dito acteerwerk.

The Revenant

The Revenant blaast je echt van je stoel af. Misschien nog niet eens zozeer vanwege het verhaal, maar des te meer vanwege de prachtige natuurbeelden die je om de oren vliegen. Dat alles door gebruik te maken van natuurlijk licht; puurder kun je het landschap bijna niet in beeld brengen.The Revenant is een film die lang bij zal blijven, al is het maar omdat hij zo goed voelt. En soms is een gevoel nu eenmaal lastig uit te leggen. De film kijken is dan ook de enige tip die we kunnen geven!

Share

3 gedachtes over “Nog meer Film1 tips!

  1. Ik heb ooit het boek gelezen van Me and Earl and the Dying Girl en ik begreep niet 100% waar de hype over ging. Het was wel een mooi verhaal, maar tegelijkertijd was het ook niet fantastisch. Dat houdt me toch een beetje tegen om de film te kijken – dat, en het feit dat ik sowieso zal huilen om deze film XD

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.