Nieuwe baan: nog 1x als collega’s naar de bios

nieuwe baan

Ik heb een nieuwe baan! Na acht jaar met veel plezier aan de advieskant te hebben gewerkt, ga ik kijken hoe die andere kant (die van ambtenaar) er uitziet. Dat betekent helaas ook dat ik afscheid moet nemen van collega’s. Nog jammerder (is dat een woord?) is dat de vrouwelijke protagonist daar ook bij hoort.

Laatste bioscoopbezoek als collega’s

Daar gaan we dan, voor de laatste keer als collega’s naar de bioscoop. Gelukkig zijn we onafscheidelijk en blijven we naar de bioscoop gaan; mijn nieuwe baan ligt tenslotte op een steenworp afstand van Rotterdam. Precies in het midden van mijn huidige baan en mijn nieuwe baan ligt namelijk LantarenVenster. Ook Kino en Cinerama liggen niet ver van mijn nieuwe werk vandaan. Uiteraard heb ik mijn baan daar speciaal op uitgezocht!

Wat ga ik missen?

Ja wat niet eigenlijk aan de vrouwelijke protagonist! Even kroelen, even bijpraten over het weekend, even bitchen, over film en muziek praten, over het leven filosoferen (zover je het filosferen kunt noemen), een aai over de bol geven, samen zingen in de auto op weg naar de bios, samen lachen, samen huilen, rituelen en autistische trekjes delen, snoepjes eten en nog veel en veel meer. En wat te denken van onze rituelen, en rituelen 2.0!

Gelukkig heb je nog zoiets als een telefoon en samen afspreken om veel van de bovenstaande dingen alsnog te doen. En aangezien we ‘gewoon’ elke week naar de bioscoop blijven gaan, verandert er misschien ook niet zoveel. Dan moeten we iedere week maar lekker op tijd afspreken om lang bij te praten. We gaan elkaar gewoon minder zien. Dat zal zeker wennen zijn en soms ook even moeilijk.

Welke film?

Welke film gaan we voor de laatste keer als collega’s bekijken? We hebben een paar keuzes aangezien we bijna een half jaar niet samen zijn geweest (de Get Together niet meegeteld)! Uiteraard rond een uur of zeven, want sommige dingen veranderen gewoon niet. Wordt het Elle, The Red Turtle, Magie’s Plan, High-Rise, Een Man die Ove heet, Parched, Eye in the Sky, The Man Who Knew Infinity of toch Finding Dory? Jullie zullen de recensie wel voorbij zien komen, dus dan heb je het antwoord ook.

Lieve vrouwelijke protagonist: ik zal je missen als collega, maar gelukkig zijn we best friends forever. Daar heeft ons huidige werk voor gezorgd, en man o man wat ben ik daar blij om. Tot ziens in de bioscoop en natuurlijk bij alle andere leuke momenten! Ik hou van jou!

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

11 gedachtes over “Nieuwe baan: nog 1x als collega’s naar de bios

 1. Tja daar zit ik dan om 7.30 uur met mijn espresso lekker wakker te worden. Nu mag ik dan eindelijk de post lezen (mocht namelijk niet even snel spieken). En nu ziet ik te huilen. Lieve woorden van een lieve vriend. Mijn ‘brother from another mother’. Ik ga hem ook missen, maar we krijgen er ook wat voor terug. Onze bioscoopavondjes worden nu nog leuker en specialer. Natuurlijk wens ik je veel succes in je nieuwe baan en vanavond genieten we nog een keer als collega’s van een film. Welke maakt niet uit, jij bent er immers (cheesy, I know)

 2. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Best een spannende stap om te nemen na acht jaar en een mooi stuk voor de vrouwelijke protagonist.

  Zelf sta ik ook op het punt van baan te veranderen (gisteren een aanbod gekregen), dus ik ken het gevoel. Ik zou trouwens dan in het centrum van Rotterdam aan de slag gaan, dus dan zijn er heel veel bioscopen op loopafstand 😉

   1. Dankjewel. Na bijna 18 jaar is dat best een grote stap.

    Ik moet het allemaal nog even op m’n gemak doornemen, maar waarschijnlijk ga ik het wel doen…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.