New York City here I come!

Onze bezienswaardighedenJa ja, jullie lezen het goed: New York City here I come! Over ongeveer een maandje vertrek ik met mijn vriendinnetje naar New York, voor een welverdiende vakantie. Naast dat we haar zus gaan bezoeken (die woont daar), gaan we natuurlijk ook zoveel mogelijk van de stad te proberen zien. Wat we gaan zien hebben we mede bepaald aan de hand van films die zich in New York afspelen.

The Bronx – The Godfather

De zus van mijn vriendin woont in The Bronx. Dat is dan ook de eerste plek in de stad die we gaan zien (op het vliegveld na). Ik begin alleen wel al een beetje te bibberen, want juist in die wijk is The Godfather opgenomen. Misschien moeten we dan maar niet naar een Italiaans restaurant gaan, om te voorkomen dat we een boze Michael tegenkomen.

The Empire State Building – King Kong

King Kong en The Empire State Building zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedereen heeft deze film uit 1933 (of remake) vast wel eens gezien. King Kong die de toren inklimt en zo over heel de stad heen kijkt. Hopelijk worden wij niet aangevallen als we van het mooie uitzicht genieten, wat King Kong natuurlijk wel is overkomen.

Central Park – Begin Again

Het meest bekende park van de wereld (Central Park) komt in veel films voorbij. Ik moest gelijk aan Begin Again denken. Een film over Gretta, een vrouwelijke singer-songwriter (Keira Knightley), die aan de slag gaat met de net ontslagen producent Dan (Mark Ruffalo). In plaats van de muziek op te nemen in een studio, nemen ze op verschillende plekken op in de stad op. Eén van die plekken is Boating Lake in Central Park. Kijken of het warm genoeg is zodat wij ook een rondje kunnen varen. Keira kan wel zingen trouwens.

The Beekman Theatre – Annie Hall

In de avonduren valt er natuurlijk ook veel te beleven in New York. Wat is er dan fijner dan een filmpje meepakken? In Annie Hall bezoekt Alvie (Woody Allen) samen met Annie (Diane Keaton) The Beekman Theatre op 2nd Ave. En laat dat net in de buurt zijn van Central Park. Dat kunnen we dan lekker combineren. Nu maar hopen dat we niet eenzelfde scene krijgen in de wachtrij als zij destijds.

Washington Square Park – Inside Llewyn Davis

Een ander park dat ik graag ga bezoeken, is Washington Square Park. Niet zo groen als Central Park, maar ze hebben er wel een Arc de Triomphe. In welke grote stad eigenlijk niet. Maar goed, in Inside Llewyn Davis zien we deze locatie in ieder geval ook de revue passeren. Hopen dat er nog mensen staan die net zo mooie muziek maken als Llewyn Davis (Oscar Isaac), dan komt het helemaal goed.

Brooklyn Bridge – A Most Violent Year

Hoewel de Brooklyn Bridge niet voorkomt in A Most Violent Year, moet je toch via deze brug naar Brooklyn. Verder gaan wij echt niet komen hoor, want anders komen we straks Abel Morales (Oscar Isaac nog een keer) en zijn vrouw Anna Morales (Jessica Chastain) tegen. Dat vermijd ik liever, anders zie ik straks allemaal duistere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

World Trade Center – The Walk

Voordat de ‘Twin Towers’ werden aangevallen in 2001, zijn er vele films opgenomen. The Walk is echter pas opgenomen nadat de torens er niet meer stonden. In de film loopt Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) van de ene toren naar de andere over alleen maar een kabel: ongezekerd! Wat een gek zeg. Wij zullen in ieder geval het 9/11 memorial wel gaan bezoeken en kijken hoe het nieuwe World Trade Center er uitziet.

The High Line Park – What Maisie Knew

The High Line is een stadspark dat op een ruim 2 kilometer lange oude spoorweg is gerealiseerd. Niet zoals je bij ons gewend bent gelijkvloers, maar op hoogte, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Maisie uit What Maisie Knew zien we samen met haar vader op The High Line lopen. Een mooie scene waarin Maisie even vergeet dat haar ouders geschieden zijn. Nu maar hopen dat het mooi weer is als wij er zijn.

Vrijheidsbeeld | Ellis Island – The Immigrant

Een film waar wij niet bijster van onder de indruk waren, is The Immigrant. Wat wel indrukwekkend was, is de manier waarop de immigranten voet aan wal zetten. In een te volle boot komen ze aan het land land van de vrijheid: Amerika. Eén van de eerste dingen die je dan ziet is het Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Op Ellis Island meren ze vervolgens aan waarna het vrije leven gaat beginnen. Niet dus!

Wall Street – The Big Short

Dit jaar hebben wij The Big Short gezien. Een film die haarfijn en helder uitlegt hoe de beurscrash van 2008 is ontstaan. Dat betekent natuurlijk ook dat een deel van de film op Wall Street is opgenomen, daar waar de hele financiële wereld zo een beetje samenkomt. Wij gaan er denk ik snel doorheen, want al die mannen in pakken daar krijg ik jeuk van. Vooral na het zien van The Big Short.

The Big Short

Museum of Modern Art – Manhattan

Woody Allen is blijkbaar gek op New York en op dezelfde dingen als wij, want in de film Manhattan gaat hij naar het Museum of Modern Art (MoMa). Wij gaan alleen niet zo interessant lopen lullen over allerlei dingen. Wij hebben ook de ballen verstand van kunst, maar vinden het wel mooi om te zien.

Broadway – Frances Ha

Frances Ha was afgelopen weekend nog een TV TIP van ons. De danslerares Frances wil niets liever dan een normaal leven leiden. Dat gaat alleen lastig aangezien haar baan niet zoveel betaalt en New York heel duur is. In de film stopt ze bij de metrohalte van Broadway. Laten wij Broadway dan ook maar eens een bezoekje brengen.

Onze TV TIP: Frances Ha

Times Square – Birdman

Als we naar Broadway gaan, zijn we al op Times Square. En wie kent Times Square nou niet? Een groot plein waar zoveel neonverlichting aanwezig is, dat het volgens mij in de ruimte nog zichtbaar is. Ik hoop niet dat we een halfnaakte man tegenkomen als we over Times Square lopen. Birdman (Michael Keaton) liep daar namelijk wel rond, nadat hij zichzelf buiten had gesloten in het theater. Awkward!

Aangezien we maar 6 dagen gaan, lijken mij dit voorlopig wel genoeg locaties. Tenzij ik natuurlijk een hele gave of belangrijke bezienswaardigheid mis? New York City here I come! Wiehoeeeeeee.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

12 gedachtes over “New York City here I come!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.