Nederland barst van het acteertalent!

acteertalent

Ooit schreven wij over acteertalent van buiten ons kikkerlandje. Maar Nederland heeft natuurlijk ook meer dan genoeg talent. Dat valt ons de laatste tijd toch echt wel op. Wij sommen zes Nederlandse talenten voor je op, met bijbehorende films waar je ze van kunt kennen. Uiteraard vertellen wij dan ook waarom wij dat acteertalent dan ook zo goed vinden.

Jonas Smulders (1994)

Deze jongeman begint toch echt wel zijn grote doorbraak te beleven. Hij viel ons voor het eerst op in de film Broers. Daarna hebben we hem ook nog gezien in het experimentele Drama Girl (5 maart in de bioscoop) en Paradise Drifters (vanaf 2 april in de bioscoop). Ook kun je hem kennen van Het Diner, Niemand in de Stad, Ventoux en de serie Hollands Hoop.

Jonas valt op in zijn manier van acteren. Vaak speelt hij ingetogen rollen, waarin hij vaak een eigenzinnige jongen speelt. Of hij dat vanuit zijn eigen leven meeneemt weten we niet, maar de rollen liggen hem. Hij speelt natuurlijk, heeft vaak een klik met zijn tegenspelers en kan zo heel af en toe zijn emoties laten gaan. Precies een acteur waar wij van houden.

Chris Peters (1994)

Als je Chris Peters zo ziet, dan zou je niet zeggen dat hij nog zo jong is. Ook niet als je kijkt naar de rollen die hij al heeft gespeeld. Tonio, Tom Adelaar, Niemand in de Stad, Khata en ook in Penoza speelde hij mee. Vooral in Tonio vonden wij hem heel goed. Wat een film ook!

Chris is heel veelzijdig in zijn rollen. Van drugsdealer tot zoon van een bekende schrijver, tot studentenbal. Eigenlijk kan hij alles en iedereen wel spelen. Hij is ook wel iemand met een uitstraling. Als je hem ziet, dan let je op, wat niet onbelangrijk is als acteur.

Olivia Lonsdale (1994)

Alleen al kijken naar Olivia Lonsdale is een plezier op zich. Zij doet menig mannen- en vrouwenhart kloppen. In Prins bijvoorbeeld, waar ze het onbereikbare meisje speelde. In Monk speelde ze een totaal andere rol, maar ook daar wist ze ons te overtuigen. Daarnaast kun je haar ook kennen van De Belofte van Pisa, Free Fight en de tegenvallende miniserie Stanley H..

Olivia heeft een charisma en eigenzinnigheid waar je u tegen zegt. Charisma en acteren is een goede combinatie, dus laten we hopen dat ze dat behoudt. Daarnaast is ook zij heel natuurlijk in haar manier van acteren. Alsof het haar geen moeite kost. Misschien ook wel omdat ze makkelijk van zich afslaat. Ga in ieder geval zo door, Olivia!

Tamar van Waning (1996)

Kun je een talent zijn als je pas in één film hebt gespeeld? Ja, vinden wij. Juist dan ben je een talent, als je dan al laat zien dat je de kunst van het acteren beheerst. Tamar speelde namelijk tegenover de eerder benoemde Jonas Smulders in de film Paradise Drifters. Een manipulatief persoontje, die haar eigen weg volgt.

Tamar speelde in haar enige film tot nu toe natuurlijk en onbevangen, iets waar wij ontzettend van houden. En dat ze doorzettingsvermogen heeft, bewees ze al in het TV programma Dream School. Nu maar hopen dat andere regisseurs en regisseuses hebben opgelet, want zo een talent moet je koesteren.

Bilal Wahib (1999)

En het houdt maar niet op met Paradise Drifters, want die film zit bomvol met talent. Ook Bilal Wahib speelt in die film. Een kleinere rol dan eerder benoemde acteertalenten, maar ook een belangrijke. In Paradise Drifters vonden we hem nog niet eens zo opvallen, wat ook een talent is als dat ook de bedoeling is van je rol. Nee Bilal viel ons eerder al op in Layla M. en Broeders. Je kunt hem overigens ook kennen van De Libi en de serie Mocro Maffia.

Onlangs ontving Bilal de Shooting Star op het filmfestival van Berlijn. Dat wil zeggen dat met hem, samen met negen andere Europese acteurs en actrices, als een veelbelovend talent zien.

Sara Luna Zoric (2001)

Iemand die twee films op haar naam heeft, is Sara Luna Zoric, een Nederlandse Bosnische. Een heel jong talent, want de vorige eeuw maakte ze niet eens mee. Wij hebben haar gezien in Take Me Somewhere Nice, maar je kunt haar ook kennen van Yulia & Juliet.

Zo jong en dan al zo onbevangen spelen. Dat kan niet iedereen. Nu maar hopen dat dat ook zo blijft, want de ervaring leert dat hoe meer rollen je speelt, hoe meer je gaat nadenken, daar waar acteren natuurlijk over moet komen.

Wie vinden jullie een groot Nederlands acteertalent onder de dertig jaar?

Share

Een gedachte over “Nederland barst van het acteertalent!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.