Alvast negen (na)zomerse filmtips

zomerse filmtips

De zomervakantie staat weer voor de deur. Waar de vrouwelijke protagoniste het hoge noorden en onze eigen lichtstad gaat bezoeken, gaat de mannelijke protagonist vooral veel volle luiers en slapeloze nachten tegemoet. En een hoop liefde uiteraard. Deze zomervakantie, maar ook daarna, staan er trouwens veel mooie filmtitels op de rol. Wij hebben in ieder geval al negen (na)zomerse filmtips voor jullie. Komen ze.

Midsommar (25 juli)

Wij zijn niet zo snel van horrorfilms, maar na het zien van de trailer van Midsommar zeker wel. Wat een scenario zeg. Een groep vrienden denkt een feest van de langste dag te gaan vieren, maar komen er al snel achter dat ze dat in Zweden juist op die ene dag in de 100 jaar het feest iets anders vieren dan normaal.

Tarde Para Morir Joven (25 juli)

Tarde Para Morir Joven is een Chileense coming of age film wie wij al op IFFR hebben gezien. Een verhaal dat zich afspeelt in Chili, net na de val van Pinochet in 1990. Van dezelfde producer als Call Me By Your Name. En dat is te zien. Heerlijke film en dus tipwaardig.

Tel Aviv on Fire (25 juli)

Het mag dan wel hartje zomer zijn, maar 25 juli is een dag waarop er drie films uitkomen die wij tippen. Tel Aviv on Fire is de laatste van die drie. Een film die gaat over het Arabisch-Israëlisch conflict. Een serieuze aangelegenheid dus, maar de film is komisch. Kom maar op!

Engel (8 augustus)

Thierry is een mislukte sportman (een wielrenner, vandaar deels ook de tip) die Senegal bezoekt. Daar ontmoet hij Fae, die prostituee is. Ze vinden elkaar en er ontstaat een romance. Maar dan gaat Thierry, nadat hij zich vreemd heeft gedragen, dood. Fae krijgt de schuld en moet haar onschuld bewijzen. Engel is een boefverfilming van Dimitri Verhulst.

Once Upon a Time in … Hollywood (15 augustus)

Cancel al je vakantieplannen, want Quentin Tarantino heeft een nieuwe film: Once Upon a Time in … Hollywood. Anders dan anders, en een succes op Cannes, dus dan tippen wij hem ook gewoon (alsof dat nodig is). Rick is een TV-ster die veel met stuntdubbel Cliff werkt. Als ze werk willen zoeken in de filmwereld, herkennen ze die wereld bijna niet meer. Een film die een ode is aan het gouden Hollywood tijdperk en zich in 1969 afspeelt.

A Rainy Day in New York (29 augustus)

Met Timothée Chalamet en Elle Fanning. Dat is voor ons al wel genoeg. Voor jullie? Wat een foute filmposter trouwens (zie boven)!

Monos (5 september)

Draaide als openingsfilm op het Imagine Film Festival en hadden wij toen ook al genoteerd. Mooi dus dat Monos nu in de bioscoop te zien is. De film is Colombiaans en gaat over tienerguerrillastrijders die aan de drank en paddo’s zitten. Niet een geweldige combinatie denken wij, maar uiteraard wel voor een film.

Celle Que Vous Croyez (5 september)

Een Franse boekverfilming met Juliette Binoche, die naar het schijnt de sterren van de hemel speelt. Om eerlijk te zijn vinden we dat bijna altijd in haar geval. In dit geval speelt Binoche een vijftigjarige, die na haar scheiding haar leven weer op wil pakken. Liefde, ouder worden en zelfacceptatie zijn de drie belangrijkste ingrediënten.

Dolor y Gloria (19 september)

Pedro Almodovar is een regisseur die ons wel ligt. Bijzondere films maakt hij, met een tikkeltje droge humor. Dolor y Gloria is haast autobiografisch, want over een regisseur en de keuzes die hij maakt. Antonio Banderas won in Cannes de prijs voor beste acteur voor zijn rol in deze film. Alleen maar pluspunten dus.

Naar welke (na)zomerse filmtips kijken jullie uit?

Share

Een gedachte over “Alvast negen (na)zomerse filmtips

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.