Nazomerse bioscooptips

bioscooptipsDe zomervakanties zijn bijna voorbij, dus tijd voor wat nazomerse bioscooptips. De tijd dat er toch vaak wat pareltjes verschijnen. Wij zetten enkele films op een rij die wij wel het kijken waard vinden, plus de daarbij behorende verschijningsdatum.

Figlia Mia (23 augustus)

Italiaanse films zitten vol emotie. We hopen dat Figlia Mia dat ook zit. Een film over een jong meisje dat er achter komt dat haar moeder, Tina, niet haar biologische moeder is. Als ze die biologische moeder eindelijk ontmoet, gaan te tegen de zin van Tina in steeds meer tijd met elkaar doorbrengen.

3 Faces (30 augustus)

Jafar Panahi kennen we nog als regisseur van Taxi Teheran. In 3 Faces – die de gedeelde prijs voor beste scenario won in Cannes – ontvangt een beroemde Iraanse actrice een verontrustend boodschap van een jong meisje. Samen met Jafar zoekt ze het meisje op, on het platteland, waar tradities nog steeds belangrijk zijn.

Woodshock (30 augustus)

Eigenlijk zou Woodshock (hulde voor de filmposter) niet in Nederland uitkomen. Nu dus alsnog. Gelukkig. Theresa heeft veel angsten omdat ze haar moeder heeft verloren. Een nieuw soort cannabis zorgt alleen niet voor rust, maar voor meer onrust.

Dogman (6 september)

Nog een Italiaanse film: Dogman. Over de stille Marcello die honden trimt. Als Simone in het dorp komt, maakt de rust plaats voor onrust. Marcello laat zich te vaak meeslepen in haar daden. Als ze nog verder gaat, is Marcello er klaar mee. De oplossing? Wraak! Marcello Fonte won voor zijn rol als Marcello de prijs voor beste acteur in Cannes.

La Prière (13 september)

Thomas belandt in La Prière in het klooster. Niet zomaar een klosster, maar een klooster om IN af te kicken. Daar heeft hij nergens toegang tot. Bidden is de enige oplossing, samen met de hulp van omstanders. Hij lijkt tot inkering te komen. Maar kiest hij vervolgens voor het geloof, of de liefde?

Niemand in de Stad (4 oktober, maar op het Nederlands Film Festival in première)

Niemand in de Stad is het filmdebuut van Michiel van Erp. Als wij de trailer zo zien, dan zijn we wel benieuwd. We moeten eerlijk zijn. We denken dat hij of heel goed is, of misschien juist het tegenovergestelde. We zijn in ieder geval nieuwsgierig. De film gaat over drie vrienden tijdens hun studententijd. De dood van een vriend zorgt ervoor dat dit een heftige tijd is.

Overigens komt op 13 september ook de remake van Papillon (1973) in de bioscoop. Gratis tip van ons. Niet gaan kijken. Gewoon de originele kijken. Die is briljant. En waarom een briljante film proberen nog beter te maken? Dat vinden wij raar.

Heb jij nog bioscooptips voor ons?

Share