Musical The Bridges of Madison County naar Nederland!

musical The Bridges of Madison County
© Bob Bronshoff

The Bridges of Madison County, wie kent de film niet? Weinig mensen, zo gokken wij. En zoals zo vaak met goede films, verschijnt er ook de musical The Bridges of Madison County. In Amerika was het al een regelrechte hit en nu volgt Nederland. Vanaf 2 juni 2017 is de Broadway-musical The Bridges of Madison County voor het eerst te zien in Nederland, in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. En aangezien wij fan zijn van de film, willen wij deze musical best een beetje promoten!

Waar gaat The Bridges of Madison County ook alweer over?

Eerst even terug in de tijd, want de film is inmiddels al meer dan 20 jaar oud. Uit 1995 komt hij. De fotograaf Robert Kincaid (Clint Eastwood) vraagt de weg bij de boerderij van huisvrouw Francesca Johnson (Meryl Streep), wiens echtgenoot en kinderen niet aanwezig zijn. De details van de vier-dagen durende romance houdt Francesca bij in een dagboek, welke na haar dood door haar kinderen wordt gevonden.

Musical The Bridges of Madison County

Maar nu komt er dus een Nederlandse musical. Vanaf 2 juni 2017 is de Broadway- musical The Bridges of Madison County voor het eerst te zien in Nederland. Deze met Tony Awards bekroonde productie van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller. Franseca wordt in dit geval gespeeld door Lone van Roosendaal en Robert door René van Kooten.

Naast René van Kooten en Lone van Roosendaal completeren Annick Boer (Kanniewaarzijn, WarHorse en Finding Dory), Bas Heerkens (Billy Elliot, ANNE en GTST), Marieke Goemans en Jeroen C. Molenaar de cast. Annick Boer neemt maar liefst vijf rollen voor haar rekening: Marsha, Marian, Chiara, Ginny en jaarmarkt zangeres. Bas Heerkens speelt Richard (de man van Francesca) en Jeroen C. Molenaar en Marieke Goemans (beiden Fontys Conservatorium-student) spelen zoon Michael en dochter Carolyn.

The Bridges of Madison County is de opvolger van Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd, die de afgelopen zomers met veel succes al in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord te zien waren.

Het script is van Pulitzer Prize winnaar Marcia Norman (The Secret Garden, The Color Purple). Daarnaast wordt componist Jason Robert Brown gezien als belangrijkste musicalvernieuwer van de afgelopen tien jaar. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk.

Waar is de musical te zien?

Een belangrijke vraag is waar de musical The Bridges of Madison County is te zien. Hij is van 2 t/m 26 juni exclusief te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, kijk op www.bridgesmusical.nl. Je kunt ook onze website in de gaten houden, want wij zullen één keer twee kaarten verloten!

Share

2 gedachtes over “Musical The Bridges of Madison County naar Nederland!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.