Movies That Matter: een filmfestival met films die er toe doen!

Movies That Matter

Movies That Matter! De naam zegt het al, films die er toe doen. Dit jaarlijks terugkerende filmfestival in Den Haag vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 31 maart. En ze hebben een paar mooie films en documentaires op de rol staan, al zeggen we het zelf. Wil je meer weten?

Hoofdprogramma’s, thema’s en specials

Het festival kent standaard twee terugkerende hoofdprogramma’s: Activist en Camera Justitia. De eerste is bedoeld voor mensenrechtenverdedigers en de tweede voor recht en juridische dillema’s. Nieuw op het programma dit jaar is Dutch Movies Matter, waarin Nederlandse documentaires strijden om de Gouden Vlinder.

Naast de filmcompetities kent het Movies that Matter Festival een aantal themaprogramma’s zoals On the Move over migratie, Second Seks over vrouwenrechten en specials als Weapon of Choice – de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders – en een door het publiek samengestelde selectie Chosen by YOUHet festival presenteert bovendien een uitgebreid verdiepingsprogramma met masterclasses, inleidingen en Q&A’s.

Programma

Ruim 70 films en documentaires zijn er te zien, verspreid over negen dagen. De openingsfilm is Aus dem Nichts van Fatih Akin. Dat is een film die vorig jaar op het filmfestival in Cannes nog hoge ogen gooide. En we weten allemaal wel hoe belangrijk het filmfestival van Cannes is. En de film heeft ook nog eens een Golden Globe gewonnen. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar die film. Houd ons blog in de gaten, want een recensie gaat er zeker komen. En wie weet verschijnen er nog wel meer recensies.

De overige films en documentaires die te zien zijn op Movies That Matter vind je hier.

Waar kan ik kaarten kopen?

We snappen dat je nu meteen kaarten wil gaan kopen. Dat kun je heel simpel door naar de site van Movies That Matter te gaan. Een losse film kost € 10,50, wil je zes films zien dan kun je een strippenkaart kopen à € 48,-. Wil je zelf niet kiezen en gewoon de drie beste films zien, dan betaal je € 25,-. Genoeg keuze dus om zelf je programma samen te stellen. Overigens zijn de films te zien in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

Veel kijkplezier!

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.