Mijlpaal

marilyn candleOnze eerste mijlpaal. De Protagonisten bestaan één jaar!
Altijd als je iets begint zit je vol met ideeën, enthousiasme en plannen. Realistisch? Soms wel en soms niet.
Een jaar met wekelijkse bioscoopbezoek, een filmcursus, schrijven en praten over films. Wat heeft ons eerste jaar ons geleerd?

24-uur in een dag

Ons voornemen om dagelijks een post te schrijven bleek in de praktijk niet haalbaar. Werk, sociaal leven, andere hobby’s… alles kost tijd en je hebt maar 24 uur in een dag. Ik vraag mij werkelijk wel eens af hoe andere bloggers dat doen.

Het idee van de kettingreactie bleek, voor ons, een gouden greep. Altijd handig als je geen inspiratie hebt en altijd leuk om te schrijven, omdat je geen idee hebt waar je uit gaat komen.

Een jaar lang TV-tips plaatsen heeft ons doen realiseren dat de zogenaamde filmhuis films voornamelijk bij onze zuiderburen te bewonderen zijn. Als ze dan toch een keer op een van de Nederlandse zenders worden uitgezonden, blijkt het tijdstip vaak van doorslaggevend belang om niet te gaan kijken.

Onlangs hebben we een nieuwe categorie toegevoegd: Film en familie. Nog maar twee blog posts over geschreven, maar ontzettend leuk om te doen.

Na een lange dag achter een computer op het werk schiet “zin in schrijven hebben” er nog wel eens bij in. Het is soms moeilijk om jezelf er toe aan te zetten. Grappig is dan wel dat onze filmavond ereigenlijk nooit bij in schiet. Lekker in de bioscoopstoel hangen en anderhalf tot twee uur jezelf in een andere wereld wanen. Heerlijk!

Waar wij wel altijd tijd voor maken is een feestje. Dus hoe gaan wij ons 1-jarige jubileum vieren? Dat is de grote vraag. Mijn voorstel is om zo snel mogelijk een film avond plannen waar we twee films achter elkaar gaan kijken en daar aan voorafgaand lekker wat gaan eten en drinken. Een soort van bedrijfsuitje 

Share

5 gedachtes over “Mijlpaal

 1. Is het alweer een jaar? Dat gaat heel snel! Gefeliciteerd! Hadden jullie jezelf nog bepaalde doelen gesteld naast het dagelijks posten? Nog plannen voor de toekomst?

  Vind het leuk dat jullie een ander geluid brengen door vooral de arthouse kant te belichten.

 2. Van harte gefeliciteerd met jullie 1-jarig bestaan! Volgens mij ben ik diegene die jullie blog nog het kortste volgt maar ik de lees de posts altijd met veel plezier.

  Keep up the good work!

 3. Gefeliciteerd!! Een jaar alweer joh? Tijd gaat snel! En leuk dat jullie het bijhouden! Ik weet niet eens hoe lang mijn blog al bestaat.

  Ik heb ook geen idee hoe andere bloggers het voor elkaar krijgen om dagelijks te posten. Soms schrijf ik in het weekend meerdere posts en verspreid ik het posten zelf over de rest van de week.

  Op naar de 2 jaar! 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.