Maandagavond filmavond

LantarenVenster

Mensen zijn gewoontedieren: zo ook De Protagonisten.

Waar je in het dagelijkse leven de vaste gewoonten al snel af doet als sleur is de wekelijkse gang naar de bioscoop een waar feestje.
Deze wekelijkse routine is niet alleen voor onszelf een vast gegeven, maar de hele omgeving  houdt er rekening mee. Vrienden weten dat we maandagavond niet bereikbaar zijn en collega’s willen weten welke film we gaan kijken.

Eigenlijk verloopt iedere maandag volgens hetzelfde stramien. In de ochtend wordt bepaald welke film het gaat worden, meestal kiezen we voor een aanvangstijd tussen 18.00 en 19.30 uur. Daarna bepalen we of we terplekke een hapje gaan eten of dat we op het werk een snelle hap achter de computer nuttigen.
Na de film drinken we nog wat, bespreken de film na en soms besluiten we een tweede filmavond in te lassen….Ja hier doorbreken we dan het vaste patroon! Noodgedwongen, dat dan weer wel. Soms zijn er  van die weken dat het aanbod voor ons zo groot is dat we vaker gaan, omdat anders de kans bestaat dat een film niet meer draait. En als we het zo opschrijven klinkt het bijna als een opgave, maar aangezien dit een filmblog is, weten jullie vast wel beter.

Vanaf morgen (maandag 14 april) gaan wij de cursus filmanalyse – gegeven door Rudi de Boer – volgen bij LantarenVenster in Rotterdam. De bestemming blijft dus hetzelfde alleen de invulling van zes maandagavonden is anders. Nu even tijdelijk een andere filmavond prikken, maar ach er zijn ergere dingen.

 

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.