Kino Rotterdam

KINO rotterdam

De Protagonisten krijgen het zwaar en dat zal ergens deze zomer gebeuren. Wat gaat er gebeuren? Nou, binnenkort opent er namelijk een nog een bioscoop in Rotterdam. En dan ook nog eens een bioscoop waar je terecht kunt met je Cineville pas. En dat maakt het zwaar, want dat betekent een ruimere keuze.

Nieuwe schoenen op een oude leest

Deze nieuwe bioscoop gaat KINO Rotterdam heten met vier nieuwe bioscoopzalen, een theater en culturele werkplekken (BURO). Maar hoezo nieuwe schoenen op een oude leest? Nou op de plek waar KINO Rotterdam het levenslicht gaat zien (of de filmspot), was vroeger LantarenVenster gevestigd . Namelijk de Gouvernestraat. Voor een korte en visueel aantrekkelijke geschiedenis les over deze bijzondere locatie verwijs ik je graag naar de site van de filmkijker.

Amsterdam versus Rotterdam?

KINO Rotterdam is een initiatief van Jan de Vries en Frank de Groot. Zij kennen elkaar uit hun tijd bij studentenbioscoop Kriterion in Amsterdam. En nu gaan zij beiden Rotterdam verblijden met een dit initiatief. Vreemd? Niet echt. Jan de Vries is een geboren Rotterdammer en het is de laatste tijd een trend dat steeds meer Amsterdammers naar Rotterdam vertrekken.

KINO / BURO Rotterdam wat is daar te beleven?

In vier zalen kan met straks auteursfilms, documentaires, arthouse en klassiekers bekijken. Dat klinkt in ieder geval goed. BURO is een creatieve werkplek voor de audiovisuele industrie. Kortom, een gebouw waar zowel makers als filmliefhebbers samenkomen. Dat noem ik nou eens een mix waar je dronken van kunt worden. Wat ons betreft kan de opening niet snel genoeg zijn.

Hun website is, net als het pand, nog under construction. Zodra er meer nieuws is zullen wij dat natuurlijk met jullie delen.

Geschreven door de vrouwelijke Protagonist

 

Share

5 gedachtes over “Kino Rotterdam

  1. Hee De Protagonisten (en Nostra),

    Wat een leuk berichtje! We zien er ook erg naar uit open te gaan. Inmiddels is de officiële openingsdatum bekend: 20 oktober. Vanaf midden september (nog nét zomer) gaan we al proefdraaien, onder de naam ‘Kino Trials’.

    Zie ook onze website (eergisteren live gegaan).

    Hopelijk tot in sept/okt!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.