Kino opent haar deuren; een aanwinst voor Rotterdam en omgeving!

Kino Rotterdam

We schreven er in de zomer al over, maar eindelijk is het zover. Kino in Rotterdam opent haar deuren voor het grote publiek. Vanaf vandaag dus, ‘as we speak’! Gisteren was de opening, waar wij al even hebben kunnen proeven van de uitstraling, de sfeer en de hapjes. Uiteraard kon een film ook niet ontbreken. Hoe hebben wij Kino ervaren?

Aankomst

De opening stond al weken in onze agenda, en eerlijk gezegd keken we er ook wel naar uit. Aan de Gouvernestraat, daar waar eerst het oude LantarenVenster zat en dichtbij het station, opent Kino namelijk haar deuren. Als je vanaf de Nieuwe Binnenweg de hoek omslaat naar de Gouvernestraat zie je gelijk de uithangborden van Kino. Mooi vormgegeven en opvallend. Niet onbelangrijk natuurlijk want je wilt niet dat mensen gaan zoeken.

Voordat we naar binnen gingen kwamen we Nostra van De Filmkijker al tegen, waar we eigenlijk de rest van de avond mee opgetrokken zijn. Hij heeft overigens een mooi filmpje gemaakt over hoe Kino er van binnen uitziet. Benieuwd?

De sfeer

Eenmaal binnen werden we netjes ontvangen en kregen we een lekker drankje met dito hapjes. Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is de sfeer. Kino ademt namelijk bioscoop uit. Mooie kleuren in combinatie met een inrichting zoals we die kennen van de vroegere bioscopen. Bij binnenkomst valt de fraaie entree al op. Daarna stuit je op mooi vormgegeven bar, mooi en hip meubilair en een jazzbandje op de achtergrond. Overigens zijn de nisjes waar je kunt zitten ook leuk bedacht.

Al de hapjes die we kregen komen uit eigen keuken, want eten kun je er namelijk ook. Voor ons heel ideaal, want wij gaan vaak rechtstreeks vanuit het werk naar de bioscoop. Dat het lekker was kunnen we beamen. En het zijn mooie gerechtjes, want het oog wil ook wat. De gerechtjes komen overigens allemaal uit de open keuken, die je vanuit het restaurantgedeelte kunt zien. Lekker transparant!

De officiële opening

Na een tijdje tussen de menigte te hebben gestaan en alles te hebben geobserveerd, worden we naar zaal 1 begeleid. Het is namelijk tijd voor de officiële opening. De grote bazen Jan en Frank doen een woordje waarbij de vele bedankjes niet ontbreken. Twee jaar lang hebben de mannen hard gewerkt om dit alles voor elkaar te krijgen. Chapeau!

Overigens is er al een tijdje proefgedraaid en ook omwonenden zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dan ben je dus een goede buur als je het ons vraagt.

De film

De film die was uitgekozen was een oudje: Blow Out uit 1981. Misschien zegt het je wel iets, maar John Travolta speelt in ieder geval de hoofdrol. Waar je misschien een nieuwe film had verwacht, vonden wij wij dit toch een goede openingsfilm. Waarom? Geluid en beeld staan centraal in deze film, iets wat voor een bioscoop natuurlijk ontzettend belangrijk is. Onze recensie volgt uiteraard snel, want als wij een film in de bioscoop zien willen wij die graag recenseren, ook al is het een oudje. En hij is dus ook in Kino te zien!

Na de film hebben we nog even staan naborrelen, waarna we tevreden huiswaarts keerden. Wat ons betreft is Kino een aanwinst voor Rotterdam en omgeving. En aangezien ze ook zijn aangesloten bij Cineville – voor € 19,- onbeperkt naar de film – zullen wij er wel vaker te vinden zijn! Want laten wij daar nu net ook een pasje van hebben. Zien we je daar?

 

Share

6 gedachtes over “Kino opent haar deuren; een aanwinst voor Rotterdam en omgeving!

  1. Door jullie enthousiaste verslag zou ik bijna overwegen om naar Rotterdam te verhuizen. Blow Out op het grote doek is natuurlijk een traktatie. Een van de hoogtepunten in het oeuvre van John Travolta en Brian De Palma.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.