Jenny Lewis en haar acteu…uuh actrices

Jenny Lewis

Af en toe krijg je van vrienden leuke, gekke of vunzige filmpjes toegestuurd. Deze keer kreeg ik van een vriendin een link naar een YouTube filmpje. Ik hoor je denken: “Niks bijzonders toch?”. Toch vond ik het bijzonder genoeg om er een stukje over te schrijven.

Jenny Lewis

De tumbnail op mijn telefoon laat een afbeelding zien van vrouwen in witte pakken en de leading lady heeft een gitaar en een pak aan met een regenboog en glitters. Aangezien mijn vriendin weet dat ik momenteel in een eenhoornfase zit, dacht ik de reden te weten waarom zij dit filmpje stuurde. Maar ik had het mis. De band bestaat namelijk uit actrices!

Het is een clip voor Jenny Lewis. Deze singer-songwriter/zangeres/actrice was zangeres bij indie rock band Rilo Kiley, maar had daarnaast ook een solocarrière. Voor een videoclip heeft ze Anne Hathaway, Kristen Stewart en Brie Larson weten te strikken. En blijkbaar zat ik in 2014 nog niet in mijn eenhoornfase, want deze clip is namelijk al 4 jaar oud.

Actrices in drag

De clip is voor haar single Just One of the Boys (voor de muziekfans onder ons, de single is geproduceerd door Beck). De actrices in kwestie nemen de titel van de song serieus en veranderen in jongens en maken trainingspakken weer hip.

De clip is geregisseerd door Jenny Lewis zelf. De actrices stelen de show als bandleden à la Robert Palmer’s Addicted to Love, maar ogen nog onverschilliger, wat op zich al een hele prestatie is. Het wordt pas echt leuk als de dames verschijnen in trainingspakken, pruiken en nepsnorren. Mijn eerste gedachte is dat dit het Amerikaanse antwoord is op onze Nederlandse New Kids.

Ze zijn hilarisch en over the top met hun zogenaamde mannelijke gedrag.

” No matter how hard I try to be just one of the guys.
There’s a little something inside that won’t let me
No matter how hard I try to have an open mind
There’s a little voice inside that prevents me”

Het op deze manier in beeld brengen geeft het nummer de juiste hoeveelheid lichtzinnigheid, omdat de tekst bij tijd en wijle best ‘zwaar’ is. Het gaat namelijk over hoe je jezelf op je gemak voelt met jezelf en je vrouwelijkheid naarmate je ouder wordt.

Bovenstaande zal niet voor iedereen herkenbaar zijn, maar dat is van ondergeschikt belang met deze cast in een videoclip ;).

Geschreven door de vrouwelijke Protagonist

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.