Dit jaar samen naar het PAC festival van Pathé!

PAC festival Pathé

Vorig jaar ging de mannelijke protagonist nog alleen naar het PAC festival, maar dit jaar zijn de Protagonisten compleet. Samen gaan we op 24 september naar het festival in Pathé Breda. Voor diegene die niet weten wat het PAC festival is: dat is een eendaags filmfestival (twee keer per jaar), waar ze vijf films vertonen die nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen zijn verschenen. Vijf voorpremières op één dag dus! Benieuwd welke films er draaien en naar welke films wij uitkijken?

De vijf voorpremières

  1. The Glass Castle is een dramafilm met Brie Larson, Woody Harrelson en Naomi Watts. Jeannette en haar familie leven in redelijke armoede. Haar moeder is kunstenares en haar vader houdt ze allemaal een fantasiewereld voor. Alle kinderen onttrekken langzaam maar zeker van de familie, op zoek naar eigen succes. Zo ook Jeannette, maar dat is nog niet zo makkelijk met een alcoholische vader.
  2. Good Time valt in de categorie thriller/misdaadfilm. Robert Pattinson speelt Nick. Hij wil zijn broertje op borgtocht vrij krijgen, nadat die een mislukte bankoverval heeft gepleegd. Dat geld is er alleen niet en hij moet een plan verzinnen. Je raadt het al. Dat plan gaat niet helemaal goed. Gewelddadige chaos is het gevolg.
  3. You Were Never Really Here heeft Joaquin Phoenix als uithangbord. De regisseuse – Lynne Ramsay – is trouwens ook niet de minste. In deze dramafilm/thriller zien we Joe, een oorlogsveteraan die niet echt opvalt. Hij gaat als assistent van een privédetective op zoek naar de dochter van een bekende politicus. Nadat hij haar heeft bevrijd uit een bordeel, komt hij alleen zelf in de problemen.
  4. Loveless is de enige niet Engelstalige film. Deze Russische dramafilm van Andrey Zvyagintsev won de juryprijs in Cannes! Een jong stel gaat scheiden, maar verliest daarbij ook hun zoon. Die 12-jarige zoon verdwijnt, waarna de tekortkomingen van het jonge stel al snel worden blootgelegd.
  5. Stronger is laatste film, ook een dramafilm. Jake Gyllenhaal speelt Jeff Bauman. Jeff wacht zijn ex-vriendin Erin op bij de finish van de Boston Marathon van 2013, in de hoop dat hun relatie kan worden gered. Door de terroristische aanslag verliest hij echter beide benen. Een lange revalidatie volgt, met Erin aan zijn zijde.

Naar welke films kijken wij uit?

Ook deze editie is weer om je vingers bij af te likken. Vijf films, waarvan er drie – Good Time, You Were Never Really There en Loveless (Nelyubov) – op Cannes zijn vertoond. Van die drie zijn Good Time en You Were Never Really There ook nog in de prijzen zijn gevallen op het festival.

Om eerlijk te zijn kijken we vooral naar die Cannes-films erg uit, maar ook naar Stronger. Waarom? Heel simpel: Jake Gyllenhaal. Iedere rol die die man tegenwoordig speelt lijkt raak te zijn. Daarnaast gaat het over een aanslag die is gepleegd, iets waar de mannelijke Protagonist na Brussel over mee kan praten. Die zal er dus wel inhakken na zo een dag!

Ga jij ook naar deze editie van het PAC festival? Zo ja, in welke stad?

Share

11 gedachtes over “Dit jaar samen naar het PAC festival van Pathé!

  1. Natuurlijk ga ik ook weer. Uiteraard in Rotterdam. Wel jammer dat het publiek nu verdeeld is over twee kleinere zalen. Ze zijn op het moment aan het verbouwen, dus ik begrijp het wel, maar denk toch dat het de sfeer wat zal veranderen. Heb niets gelezen over de films, ik ga me gewoon laten verrassen.

  2. Misschien zie ik je nog wel Nostra! Ik ga dit jaar ook met een vriend, in Rotterdam. Kijk enorm uit naar Loveless en Good Time, en in iets mindere mate naar de film met Phoenix. Van The Glass Castle hoop ik dat ie niet te zeer gaat tegenvallen, bij Stronger ben ik voorzichtig. Patriots Day zat me al te dicht op de aanslagen, grote kans altijd bij dat soort films dat de plank qua toon wordt misgeslagen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.