Inspiratieloos!

Inspiratie

Wat als je inspiratie op is. Ja, wat dan. Dan is het misschien tijd om jullie hulp in te roepen. Want de ideeën komen wel, maar zijn niet oneindig. Denken / helpen jullie mee? Want we zijn eerlijk gezegd wel een beetje inspiratieloos.

Heb jij wel inspiratie voor ons?

Wie kan er nu beter vertellen wat hij of zij wil lezen dan de lezer zelf. Jij dus! Zeg het dus maar. Waar wil jij dat wij graag over schrijven? Is er een bepaald onderwerp dat onderbelicht is en waar je meer over wilt weten? Roept u maar.

Of heb jij een film gezien die zo ontzettend goed is – en die haast niemand heeft gezien, dat hier wel een recensie over moet verschijnen? Zeg het dan maar. Dan gaan wij die film kijken en recenseren. Let op, vinden wij de film vervolgens echt ruk, dan melden we dat ook. Al is uit iedere film wel iets positiefs te halen. Zoveel films waarderen wij namelijk niet als slecht. Op ons account op letterboxd kun je dat bijvoorbeeld wel zien.

Your wish is our command

Wij zijn redelijk onderdanig dus niets is gek genoeg. Nou ja, bijna niets dan. We zijn ook weer niet helemaal zo onderdanig. Het is niet ja en amen. Maar in principe is niets ons te gek. Noem het open minded. Of noem het zoals jij wilt.

Gastblog

Overigens behoort een gastblog ook tot de mogelijkheden. Zolang datgene waar je over schrijft dan maar wel aansluit bij ons blog. En voor het geval je het niet meer weet, die is voor het overgrote gedeelte gericht op filmhuisfilms. Dat moet wel een heel leuk idee zijn hoor, want als het om gastblogs gaat zijn we wel kieskeurig. Dus doe je best, zouden we zeggen en wie weet lees je jouw stuk terug op ons blog, met jouw naam erbij. Dan ben jij ook een beetje een Protagonist.

Kortom: kom maar op met die inspiratie, want wij zijn het een beetje kwijt.

Share

7 gedachtes over “Inspiratieloos!

 1. Hey Protagonisten,
  het is niet dat ik zelf zoveel inspiratie heb, maar ik speel al een tijdje met een idee. Ik heb het gevoel dat wij met alle filmbloggers samen vaak over dezelfde films bloggen. Jullie zijn wellicht een beetje een uitzondering wat dat betreft.
  Maar waarom slaan we allemaal samen niet de handen in elkaar en maken we niet samen één groot filmblog? Dan maken we rubrieken en kan iedereen naar hartelust artikels indienen die passen bij een bepaalde rubriek…
  Als jullie inspiratie dan op is, kan iemand anders een beetje schrijven over Filmhuisfilms of omgekeerd.
  Misschien is dit ook gewoon niet haalbaar? Ik weet het niet. Het was een wild idee 😉

  1. Heb ik ook wel eens aan gedacht, maar dan verlies je toch een beetje grip op datgene wat jezelf wilt en mooi vindt. Al snap ik je wel heel goed. Waarom elkaar ‘in de weg zitten’ als het ook samen kan.

 2. Altijd lastig, zo’n inspiratiedipje. Je produceert geruime tijd de content die je graag wilt produceren, maar je voorkomt niet dat een gevoel van herhaling dan op den duur op gaat treden. Of dat je inderdaad het gevoel hebt inspiratie te missen.

  Ik vind het lastig om te zeggen ‘ga dit schrijven’ of ‘doe dit’, want ik denk dat je van een dosis invoer vanuit anderen op de lange termijn ook niet ‘gelukkig wordt’. Dat wil zeggen, het kan best dat je van die suggesties gaat genieten, maar dan alleen als je zelf ook weer geprikkeld wordt om ermee verder te gaan/er diep op in te gaan.

  Lang verhaal kort: als ik de recensies rond nieuwe releases even ‘zat’ ben, grijp ik terug op oudere films, die je dan ook vaak op een intrigerende manier terugvindt in een specifieke context/een specifieke periode. Als je dat leuk vindt, kun je alle kanten op, eindeloos ontdekken. Ik noem maar iets geks: coming of age-drama’s uit de jaren ’70.

  Jullie zullen tal van klassiekers al gezien hebben misschien, maar in blogvorm kan ik me toch vooral de films van na +- 2005 herinneren. Dus misschien is dat wat? Maar niet doen omdat ik het zeg, altijd omdat dat jezelf ook prikkelt:)

  1. Is zeker wat Tim. Op Twitter adviseerde Rick (FilmNoirWorld) ons dat ook al. Er is nog zoveel te ontdekken. Het moet inderdaad wel leuk blijven en zeker geen moetje gaan zijn. Maar we hebben al best wat ideeën opgedaan, waar zeker wat leuks bij zit. Je gaat het zien 🙂

 3. Uiteindelijk is het beste natuurlijk als de inspiratie komt uit jezelf, omdat juist dat er voor zorgt dat ergens over wil schrijven. Maar zoals Tim zegt is het bekijken van oudere films ook erg leuk. Pak gewoon een top 250 op Imdb (of een andere, kijk bv. even op icheckmovies.com: https://www.icheckmovies.com/charts/lists/).

  Misschien is het voor jullie een idee om een blogathon te starten die iets te maken heeft met filmhuisfilms? Niet iedereen zal er evenveel kijken, maar met de juiste vragen zullen anderen toch wel daar aan mee willen doen lijkt me.

  1. De blogathon vond ik leuk om aan mee te doen, maar dat vond/vind ik echt iets van jou. En natuurlijk moet hdt uit onszelf komen. We hebben in ieder geval weer genoeg inspiratie nu 🙂

   1. Die blogathons deed ik vaak, maar die zijn bij de engelstalige blogs redelijk normaal en worden door verschillende mensen georganiseerd.

    Maar fijn om te horen dat je weer genoeg inspiratie hebt!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.