IN-EDIT: waar muziek en film samenkomen

IN-EDIT

Vraag ons naar twee passies en muziek en film noemen we waarschijnlijk als eerste op. En laten die twee nu net samenkomen op IN-EDIT, een filmfestival met alleen maar muziekdocumentaires, dat van donderdag 4 tot en met zondag 7 april in het Ketelhuis in Amsterdam te bezoeken is. Wat wil een mens nog meer? Nou, weten wat er op het programma van deze tweede editie staat bijvoorbeeld.

Wat is IN-EDIT?

Het festival kent zijn oorsprong in Barcelona. In 2003 vond daar al de eerste editie plaats. Dat was zo een succes dat het festival sindsdien wereldwijd als een olievlek verspreidt. Uiteraard kon Amsterdam ook niet uitblijven. Een bruizende stad met poptempels als de Melkweg en Paradiso, waar iedere tot de verbeelding sprekende wereldster en Nederlandse artiest al heeft gestaan.

Thema: Shine On You, Crazy

Inderdaad, dat is een nummer van Pink Floyd. Want wat veel mensen niet weten, is dat er ook ook genoeg artiesten zijn met een psychische stoornis. Ze zijn vaak briljant, maar de worsteling met zichzelf en de buitenwereld is vaak van ondergeschikt belang. Wij, de luisteraars, willen tenslotte gewoon hun muziek horen. Door de psychische stoornis zijn die artiesten vaak wel in staat om ontzettend creatief te zijn. Vandaar dat IN-EDIT voor dit thema heeft gekozen.

Programma

Het festival start met The Strange Sound of Hapiness. Een docu over een Siciliaan die naar Siberië gaat om alles te ontdekken over de (jawel) mondharp. Klinkt interessant en ergens ook wel grappig. Wij recenseren deze film, dus houd ons blog in de gaten.

Ook kun je nog recensies van ons verwachten van Rudeboy: The Story of Trojan Records en Descent Into the Maelstrom: The Untold Story of Radio Birdman. Uiteraard houdt het programma daar niet op, want er is meer te zien. Veel meer. Voor het volledige programma verwijzen we je graag naar de website van IN-EDIT, waar je ook je kaarten kunt kopen. Ons lijkt MATANGI / MAYA / M.I.A. overigens ook heel interessant!

Tot horens!

Share

Wil je reageren?