Imagine Film Festival (11 t/m 21 april) in EYE Amsterdam

Imagine Film Festival

Sinds 1984 vindt het Imagine Film Festival plaats. Zo ook dit jaar, als het festival plaatsvindt van 11 tot en met 21 april in EYE Amsterdam. Een tikkeltje eigenzinnig en fantasierijk is het filmfestival wel te noemen. Het festival is in ieder geval goed voor bijzondere en spraakmakende films. Benieuwd wat het festival dit jaar te bieden heeft?

Themaprogramma Imagine 2018

Het thema is dit jaar aansprekend: fantastische verhalen van vroeger tot nu. Van fantastische verhalen die teruggaan naar eeuwenoude mythes tot futuristische fictie die zich afspeelt in een verre toekomst. Als dat niet aanspreekt, dan weten wij het ook niet meer. Het themaprogramma is vervolgens onder te verdelen in verschillende programmaonderdelen, waarvan er al drie bekend zijn: De Toverlantaarn, VR en Remakes. Daarnaast zijn er ook veel korte films te zien op het festival.

Het programma en kaartjes

Nog niet alle films zijn bekend, maar elf titels zijn inmiddels wel bekend. Welke films dat zijn? Neem even een kijkje in het programma van het Imagine Film Festival en je komt er snel genoeg achter. Dan kun je ook gelijk kijken waar ze over gaan. Wil je er één of meerdere zien, koop dan je kaartje op de website van EYE Amsterdam.

Awards

Zoals op bijna alle filmfestivals, zijn er ook prijzen te verdienen op het festival. Op de slotavond zijn er juryprijzen en publieksprijzen te verdienen. Bekende winnaars van de publieksprijs (Silver Scream Award) in de voorgaande edities zijn Get Out, Ex MachinaAdam’s Apples en Donnie Darko. Ook zijn er ook nog de Zilveren Méliès, de Méliès d’Argent voor beste korte Europese fantastische film, de Black Tulip Award (juryprijs) en de MovieZone Award (gekozen door een jongerenjury) te verdienen.

Recensies

Van ons kun je een paar recensies verwachten. Welke films wij gaan kijken laten we nog even in het midden, maar in de twee weken van het festival kun je dus wat recensies verwachten. Houd ons blog in de gaten, of volg ons op Twitter, Facebook en/of Instagram. Dan mis je sowieso (bijna) helemaal niets.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.