IFFR Unleashed: altijd en overal unieke films kijken

IFFR UnleashedInternational Film Festival Rotterdam (IFFR) is een festival waar wij ieder jaar weer naar uitkijken. Maar gelukkig kun je altijd genieten van IFFR, dankzij IFFR Unleashed, de video on demand dienst van het festival. Door IFFR Unleashed kun je altijd en overal in de wereld IFFR ‘bezoeken’. Wij geven je vijf redenen waarom wij zo blij zijn met deze unieke dienst.

1. Altijd en overal films van IFFR kijken

Met alle respect voor overige video on demand diensten, maar IFFR is toch echt wel uniek te noemen. Films die op het filmfestival te zien zijn geweest, kun je thuis in je luie stoel bekijken. Of bij je schoonfamilie. Of op je wekendje weg, óf zelfs op je zomervakantie in het buitenland. Veel van de films op IFFR Unleashed zijn alleen maar op deze VOD-dienst te zien. Unieke, experimentele en vaak onderbelichte films, die wel aandacht verdienen. Daar houden wij wel van.

2. Prijswinnende films zijn te zien

Veel films die op het filmfestival een prijs hebben gewonnen, zijn te zien. Denk daarbij aan films uit de Tiger Awards, maar ook aan films die in Cannes hebben gewonnen. Een flink aanbod in ieder geval.

3. Het aanbod is uniek

Vind jij bijvoorbeeld Xavier Dolan al een unieke regisseur? Of Andrea Arnold? Dan is IFFR Unleashed echt iets voor jou. Regisseurs die uitdagende films durven te maken zijn er meer dan genoeg op de dienst. Het aanbod is onderverdeeld in verschillende categorieën, waardoor jij makkelijk je keuze kunt maken. Wil je bijvoorbeeld een Nederlandse film zien, een film uit de Tiger Competition of misschien wel een kinderfilm met je kleine? Dat kan allemaal. Kijk maar naar de gehele collectie. Naast films zijn er overigens ook IFFR Masterclasses en interviews met de filmmakers te zien.

4. IFFR Unleashed steunt onafhankelijke cinema

Uiteraard kost de dienst geld, maar het mooie is dat 50% van de opbrengst ook daadwerkelijk naar de filmmakers of rechthebbenden gaat. Per film betaal je € 5,-, maar je kunt ook een maandabonnement nemen. Dat kost € 7,- per maand (je committeert je voor een jaar) of € 9,- per maand (per maand opzegbaar).  Kies jij maar wat je wilt!

5. Elke maand zeker tien nieuwe films

Tot op heden staan er ruim 210 film op IFFR Unleashed. En dat aanbod blijft groeien, want maandelijks komen er ruim tien films bij. Bij de start van het volgende IFFR (23 januari tot en met 9 februari) willen ze ruim 400 films kunnen aanbieden. Zoals gezegd, vaak unieke films, maar ook IFFR-favorieten, IFFR-klassiekers en onontdekte parels uit voorgaande edities.

Gaan jullie, net als wij, ook films kijken via IFFR Unleashed?

Share

7 gedachtes over “IFFR Unleashed: altijd en overal unieke films kijken

  1. Het idee is leuk, maar langzaam aan zijn er teveel on demand services waar je een maandelijks bedrag voor moet betalen dat het veel te duur is om ze allemaal te gebruiken (en dan heb ik het nog niet eens over het tijdsaspect om daadwerkelijk op allemaal iets te zien).

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.