Geheim

hunger Michael FassbenderSinds 28 maart zijn De Protagonisten in de lucht en al die tijd heb ik een geheim voor jullie gehad. Geen groot geheim, maar toch. Ik vind de tijd nu rijp om het met jullie te delen; een spannend moment voor mij.

Ik ben namelijk FAN! Zelf gebruik ik trouwens liever het woord bewonderaar. ‘Tjee is dat nu alles?’, denk je nu misschien, maar het beeld wat de meeste mensen hebben als ze horen dat je fan bent is meestal niet positief.

Natuurlijk ben ik niet zo’n gillende, in katzwijm vallende tiener; alhoewel ik de vijf stappen van het ‘fangirling’ wel zeer herkenbaar vind .

Fan

Als je als volwassene ‘fan’ bent, dan is dat raar. Je mag als volwassen man (zeg mid veertig) wel achter de Rolling Stones aanrennen en in de rij liggen voor kaartjes. Dat vindt niemand gek. Als echter diezelfde man zegt fan te zijn van bijvoorbeeld Scarlett Johansson dan wordt er al snel gezegd: ‘ja, ja dat snap ik’ en denken ze dat je een geilneef bent.

Ik denk dat je als volwassene wel fan ‘mag’ zijn van iemand van dezelfde leeftijd, maar zodra de persoon jonger – en mooi is-  dan worden er vraagtekens bij gezet. Dan gaat het zogenaamd niet meer over de prestaties die iemand levert, maar denkt men dat het alleen met het uiterlijk te maken heeft.

Uit de kast

Nou bij deze kom ik uit de kast en zeg dat ik een bewonderaar ben van Michael Fassbender.
Nee, ik wil niet met hem trouwen en ja, ik vind het een lekker ding. Het leuke is dat ik dat eerst he-le-maal niet vond. Echt waar, ik  bewonderde hem door zijn acteerprestaties. Hoe hij er privé uitzag, daar had ik eigenlijk geen idee van en het interesseerde mij ook niet. Voor diegene die twijfelen aan mijn woorden, als  je Hunger hebt gezien snap je dat ‘zo dat is een lekker ding’ niet het eerste is wat in je opkomt.

De bewondering nam serieuze proporties aan na het zien van Shame. Deze film drong zo diep door in mijn hele wezen. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik werd nieuwsgierig of er meer mensen zo onder de indruk waren van deze film en startte een zoektocht op internet.

Ik schrok van sommige sites waar ik op terecht kwam. De zogenaamde fansites. Creepy stuff. Alle in- en outs over mans verleden, relaties etc. gossip sites, daar was ik dus niet naar op zoek.

Michael Fassbender

Uiteindelijk trof ik wat mensen die ook zo onder de indruk waren van Shame. Na wat heen en weer schrijven kwam ik ook op een – in mijn ogen-  serieuze blog terecht over Michael Fassbender.
Het gaat hier voornamelijk over zijn acteerprestaties en privé zaken komen er bijna niet op voor.

Door al dat surfen op internet kwam ik ook (leuke) interviews en foto’s tegen. In eerste instantie had ik het vermoeden dat ik naar een verkeerde man zat te staren, want dit kon toch niet Michael Fassbender zijn? Maar zoals alle goede acteurs en modellen hebben zij vele gezichten en zo kwam ik tot de verrassende conclusie dat Fassbender ook een lekker ding is.

Vriendschap

Het ‘fan’ zijn heeft mij in ieder geval leuke  contacten over de hele wereld opgeleverd. Verder heb ik nu een leuke vriendschap met de Amerikaanse beheerster van de blog. Overigens ook geen typische ‘fangirl’. In mei 2013 hebben we elkaar ontmoet in Londen waar we twee dagen met elkaar zijn opgetrokken. In december vorig jaar maakte ze de grote oversteek nogmaals en hebben we een paar dagen de Amsterdamse musea onveilig gemaakt.

Kortom, ik beleef veel genoegen aan het ‘fassinator’ zijn (dit is de naam die de media geeft aan fans van Michael Fassbender).  Het is niet iets wat ik – tot nog toe – van de daken schreeuwde, maar ik vind het ook niet iets waar ik me voor zou moeten schamen. Als een acteur het voor elkaar krijgt om dit bij mij te bewerkstelligen, dan zegt dat meer over zijn acteerprestaties dan over mij.

geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Geheim

  1. Dat moet een hele opluchting zijn om dat nu van je hart te hebben 😉 Vindt ‘m een sterke acteur. Er zijn zat acteurs en actrices waarvan ik bijna elke film kijkt die uitkomt, maar denk niet dat ik mezelf op dezelfde manier fan zou noemen als jij.

    1. Zeker een hele opluchting haha. Dacht altijd dat het bij de pubertijd hoorde. Vroeger was ik namelijk idolaat van U2. Lid van de fanclub, alle concerten in Nederland bezoeken, plakboeken maken, maar blijkbaar ben ik ‘fan gevoelig’ :).
      Ik kijk wel alles, maar vind niet alles goed. Hou voornamelijk van de onafhankelijke films die hij maakt.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.