Welke filmtips hebben wij voor deze zomer?

films zomer

In de zomer is het, als het aankomt op filmhuisfilms, vaak komkommertijd. Weinig echt spraakmakende films die uitkomen. Maar is dat wel echt zo? Wij gingen iets verder op onderzoek uit en komen toch nog op een lijst van films die deze zomer zeer de moeite waard zijn. Filmtips om de zomer door te komen dus. Komen ze! Voor het gemak hebben we tussen haakjes de releasedatum toegevoegd. Wel zo handig.

Lean on Pete (31-5)

Deze film van Andrew Haigh verscheen nog net in mei. Technisch gezien niet in de zomer, maar met deze temperaturen kunnen we toch echt al wel van een goede zomer spreken. En de regisseur, Andrew Haigh, staat in onze lijst van favoriete regisseurs. Niet raar dus dat deze film in onze lijst staat. Waar de film over gaat? Over de vijftienjarige Charley, die koste wat kost het versleten renpaard Lean on Pete van het slachthuis wil redden.

Love, Simon (14-6)

Love, Simon is een indiefilm die een ware sensatie is in de landen waar hij al heeft gedraaid. Simon is zeventien, valt op mannen, maar niemand weet dat. Hoe ga je daar dan mee om? Een anonieme klasgenoot kan hij alles vertellen, maar liefde maakt ook blind. Voordat Simon het weet, weet iedereen alsnog dat hij op mannen valt.

Western (21-6)

Deze film draaide, net als Lean on Pete overigens, al op het International film Festival Rotterdam. Een film over bouwvakkers die in Bulgarije aan de bouw van een waterkrachtcentrale werken. De aandacht richt zich al snel op een naastgelegen dorpje, mede door de stille Meinhard. Maar is dat wel zo verstandig?

The Trip to Spain (28-6)

Zomerser ga je een film niet krijgen deze zomer. Na The Trip en The Trip to Italy is er nu het derde deel: The Trip to Spain. Steve Coogan en Rob Brydon spelen zichzelf en gaan op reis en doen niets anders dan eten, praten en veel grappen maken. Wij als kijkers zien ondertussen ook de prachtige landschappen en al het lekkere eten voorbij komen. En laat de mannelijke Protagonist deze zomer nu net naar Spanje op vakantie gaan.

Time Trial (12-7)

Ja lieve mensen, de Protagonisten zijn wielerliefhebbers. En hoe mooi is het dan dat in de week van de Tour de France er een wielerdocumentaire uitkomt. Een documentaire over de inmiddels gestopte tijdritspecialist David Millar, die er alles voor over had (ja, ook hij gebruikte doping) om maar door te blijven gaan. Ook toen zijn lichaam zei dat het genoeg was geweest, wilde David niets anders dan stoempen op de fiets.

Mektoub, My Love: Canto Uno (19-7)

Voor deze film moet je even gaan zitten. Waarom? Ten eerste omdat Mektoub, My Love: Canto Uno van dezelfde regisseur is van La Vie d’Adèle (meesterwerk) is. Maar dat is niet het enige, want de film duurt ook gewoon 175 minuten. Amin is een scenarioschrijver, maar echt succes heeft hij niet. Hij verhuist van Parijs naar Sète om vakantie te vieren met familie en vrienden. Drank en hormonen doen de rest in de badplaats. Maar viert hij alleen vakantie of is hij meer van plan?

The Man Who Killed Don Quixote (26-7)

Adam Driver is hard aan de weg aan het timmeren om Hollywood naar zijn hand te zetten. Niet geheel onterecht, want het is gewoon een hele goede acteur. In The Man Who Killed Don Quixote speelt Adam Toby, een vervelende regisseur die als afstudeerproject Don Quixote regisseerde. Als Toby terugkeert en dan de man ontmoet die destijds Don Quixote speelde, gaat hij illusie en werkelijkheid door elkaar halen. Of toch niet?

Conclusie: genoeg filmtips deze zomer. Toch?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.