Filmblog Get Together: alle filmblogs bijeen!

Filmblogs

Gisteren was het dan eindelijk ze ver: de Filmblog Get Together. Nu zullen de meeste jullie wel denken? De Filmblog Get Together, wat is dat nu weer? Dat was een dag waarop (bijna) heel filmbloggend Nederland samenkwam in de bioscoop Springhaver in Utrecht! Allemaal georganiseerd door Nostra van defilmkijker.com. Hoe wij vonden dat deze geweldige dag is verlopen, lees je hieronder.

Op naar Utrecht

Kwart voor zeven ging de wekker al voor de mannelijke protagonist. Dat is een half uur eerder dan door de weeks. Poeh hé! Ook de vrouwelijke protagonist was al vroeg uit de veren. Uiterraard vonden wij dat geen probleem, want naar deze dag hadden wij toch wel reikhalzend uitgekeken.

De mannelijke protagonist stapt al vroeg op de trein in Breda, waarna de vrouwelijke protagoniste in Rotterdam ook instapt. Via Schiphol reizen we door naar Utrecht. Nee, niet per vliegtuig, maar gewoon per trein. Er reden gewoon geen treinen tussen Rotterdam en Rotterdam Alexander.

Springhaver bioscoop

Half 10 zou het feestje gaan beginnen. Wij waren natuurlijk veels te vroeg en waren er al om 9 uur. Niet zo raar ook, want in de stad was nog geen kip te bekennen, dus we konden zo doorlopen. Wij trekken aan de deur, maar er was geen beweging in te krijgen. Dan maar even op het bankje zitten dat voor de deur staat. Ook niet vervelend, want eigenlijk is het best wel lekker weer.

Dan beginnen de eerste mensen langzaam aan binnen te druppelen. We ontmoeten Gert Verbeek voor het eerst face to face en ook de vloggende Mike van Mike’s Movie Review komt aanlopen, gevolgd door Rick van defilmrecensent.nl.

Dan is het moment eindelijk daar, we zien eindelijk de man die deze dag mogelijk heeft gemaakt! Onze padre nostro, Nostra. Zag hij er uit zoals verwacht? Nee, totaal niet. Dat hij een baard had wisten we al, maar we hadden hem ouder verwacht en wat voller en met een tintje. Waarom, geen idee! Soms beeld je jezelf gewoon in hoe iemand er uit ziet. Leuk om er eindelijk een gezicht bij te hebben.

We gaan vervolgens naar binnen waar wij dan ook eindelijk bekend maken wie wij zijn. Andere bloggers komen langzaam aan ook binnen. Sommige herken je al van hun profielfoto’s en anderen zie je ook voor de eerste keer. Zo ook Gwen van Be Cool, Sodapop. Daar hadden we ook een totaal ander beeld bij! Eigenlijk vonden we haar gewoon op Michelle Williams (of was het nou Carey Mulligan) lijken, maar dan de Aziatische versie.

Wie waren er allemaal?

Naast de bovengenoemde blogs, waren er natuurlijk ook andere blogs. Dat was een hele lijst, dat kunnen we jullie wel vertellen. Leuk ook om zo al die filmliefhebbers bij elkaar te zien. Ok, in willekeurige volgorde waren deze blogs aanwezig:

En dan te bedenken dat niet iedereen aanwezig kon zijn! Zo misten wij onder andere Richard van Naar de Film, Nico van Cine, Kurt van Kurt Blogt, Joachim van Fresh Bananaz en Jacqueline van Sweet Movies. Die hadden we graag ontmoet.

De film

Uiteraard gaan we film kijken! Zoveel filmliefhebbers bij elkaar en dan geen film kijken is absoluut geen optie! Na een drankje te hebben gedronken – nee geen alcohol, daar is het echt nog te vroeg voor – gaan we de bioscoopzaal binnen. Alleen Paul (onze filmliefhebber) komt net iets later binnenslippen. Nostra heeft dan net zijn inleidende verhaaltje gedaan over de film die we gaan kijken. Eén van zijn favoriete films van dit jaar tot nu toe: AlreadyTomorrow in Hong Kong.

Leuk om te weten is dat hij deze film speciaal voor ons geregeld heeft. Hij heeft niet gedraaid in Nederland, maar de regisseuse, Emily Ting, maakt voor ons een uitzondering. Top! Een leuk interview met haar, door Nostra, is op zijn site te vinden. Aanrader!

Nu kunnen we hier de film ook gaan recenseren, maar dat doe we niet. Die recensie volgt later deze week. Wat we wel kunnen verklappen is dat we aangenaam verrast waren.

Ook zaten De Protagisten weer voor het eerst sinds 15 februari samen in de bioscoop. Op ons vertrouwde vaste plekje: achter in de zaal, aan de zijkant. Heerlijk!

Filmblogs.nl

Toen de film was afgelopen, had Nostra nog een leuke verrassing voor ons. Hij heeft helemaal in zij eentje een site gemaakt waarop al onze blogs en andere filmblogs te vinden zijn. Filmblogs.nl heet de site, en wat een grandioos idee van Nostra.

Als wij een nieuw artikel plastsen, wordt deze ook automatisch op die site geplaatst. Datzelfde geldt voor alle andere filmblogs. Supermakkelijk toch, dat er een site is waar je heel filmbloggend Nederland op vindt? Snel kijken maar, want de site ziet er erg goed en overzichtelijk uit!

Quiz

Nadat we een heerlijke lunch veroberd hadden, begonnen we in groepjes aan de quiz. De Protagonisten werden bruut uit elkaar getrokken en kwamen in andere groepjes terecht. In totaal zeven groepjes van drie personen, op het groepje van de vrouwelijke protagonist na. Die waren met zijn tweeën. Ben je dan überhaupt nog een groepje, of ben je dan gewoon een duo?

Maar goed, de quiz was pittig, zeg maar gerust heel pittig. De vrouwelijke protagonist wordt samen met Mike roemloos laatste en wint de drie slechtste films uit de collectie van Nostra. Het groepje van de mannelijke protagonist (samen met de filmrecensent en de helft van Miss Movie) wordt samen met een ander groepje een-na-laatste. Conclusie: wij zijn echt slecht, of andere zijn gewoon heel goed.

Want bakte niemand er dan iets van? Jawel hoor. Er waren groepjes die er met kop en schouders boven uit staken en bewezen echte liefhebbers te zijn. Respect!

Borrel en naar huis

Als de quiz is afgelopen en de winnaars bekend zijn, borrelen we nog even na. Leuk om bijna iedereen even te spreken en over films te praten. Als het dan toch echt tijd is om naar huis te gaan en wij in de trein zitten, slaat de vermoeidheid toe. De mannelijke protagonist kan zijn ogen bijna niet open houden.

Het was dan natuurlijk ook wel een hele leuke en spannende dag geweest. Wij voelden ons weer kinderen die op een schoolreisje zijn geweest.

Wij zijn helemaal voor een jaarlijkse bijeenkomst, waar we iedereen weer zien. Dit jaar was de filmblog get together in ieder geval super leuk en het was fijn om iedereen nu eens een keer in het echt te zien. Nostra danken wij voor al het geregel en de leuke cadeaus op het einde. Top geregeld en een geweldige sfeer. Een dag die wij niet snel vergeten!

Share

29 gedachtes over “Filmblog Get Together: alle filmblogs bijeen!

 1. Hahaha ik hoop op Michelle Williams dan, want ik vind haar een mooie vrouw. Dus dank!

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt een beeld van jullie had, maar van de anderen ook niet hoor! Ik vond het heel leuk om jullie te ontmoeten en om erachter te komen dat jullie ook namen hebben. 😉

 2. Wat een leuk verslag om het terug te lezen. Zit hier nog steeds te balen van het feit dat ik er niet bij kon zijn. Doodzonde.

  Wel handig dat jullie de namen van de sites erbij vermeld hebben op de foto. Velen zien er anders uit dan ik had verwacht (heel herkenbaar voor iedereen volgens mij) maar ik zie ook een aantal sites, namen staan waar ik nog nooit van gehoord heb.

 3. Heel leuk verslag! Ik was ook echt zo ontzettend nieuwsgierig naar jullie door al het mysterie rondom jullie namen, haha.

  Ook ik zal de dag zeker niet snel vergeten. 🙂

  1. Hahaha voor jullie is het nu allemaal bekend, voor de rest nog steeds niet. dat is dan wel weer leuk 🙂

 4. Jullie waren naast Nostra de meest mysterieuze personen en ik vind het ontzettend leuk dat ik nu weet wie De Protagonisten zijn! Het was een super gezellige dag en ik kijk dan ook erg uit naar een volgende meeting 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.