Film & Food

film en foodEr zijn zoveel manieren om van een film te genieten. Maar welke keuzes moeten worden gemaakt alvorens je uiteindelijk in het rode (of blauwe) pluche gaat zitten?

Allereerst welke film? In het geval van De Protagonisten is die keuze vaak al flink ingeperkt, omdat wij normaliter niet naar Pathé gaan. Wij beperken ons tot het filmaanbod in LantarenVenster en Cinerama (Wolff Cinerama). Wij hebben namelijk een Cineville pas en die is in Rotterdam in deze twee bioscopen geldig (voor de volledigheid: de pas is ook geldig in WORM).

Cineville pas

De Cineville pas kost 19 euro per maand en geeft je onbeperkt toegang tot filmhuizen in de grote steden. Aangezien wij minimaal één keer per week naar de film gaan is deze pas een uitkomst.

Nu we weten welke film we gaan zien, komt het wel eens voor dat we kunnen kiezen wáár we de film willen gaan zien, omdat de film zowel in Cinerama als in LantarenVenster geprogrammeerd staat. Doorslaggevend is dan het eten. Het eten? Tja zo banaal kan het zijn.

LantarenVenster of Cinerama

Bij LantarenVenster is het mogelijk in het restaurant een hapje te eten. Ze hebben een kaart die regelmatig wisselt en de ambiance is modern, maar toch warm.

Bij Cinerama hebben ze geen restaurant, maar omdat zij midden in het centrum van Rotterdam zitten is er keuze genoeg. Van een snelle hap bij een fast-food keten tot iets uit de wereldkeuken in een van de eettentjes op de Witte de Withstraat.

Het is maar net waar je op dat moment zin in hebt. Stel nou dat de uitkomst fifty-fifty is, waar zou je dan nog je keuze van kunnen laten afhangen? Wat dacht je van het snoepen/snackens tijdens de film?

Wat bieden beide bioscopen aan versnaperingen?

Als je het dikke buikje van de muis in Cinerama ziet, zou je kunnen concluderen dat het aanbod daar wat groter is. En dat klopt! Popcorn, taco chips, brownie- bites, grote en kleine zakjes chips, M&M’s en nog meer. Qua drinken hebben ze geen liter bekers cola zoals in Pathé, maar artistiek verantwoorde verse munt thee, heerlijke koffie en volle glazen wijn.

LantarenVenster heeft geen popcorn en taco chips , maar een mini busje Pringles, een doos choco chips, of een zakje banaantjes of winegums.  Een verse muffin met, wederom, de artistiek verantwoorde verse muntthee maakt natuurlijk wel veel goed. Je zou kunnen zeggen dat het aanbod verantwoord is, net als de getoonde films. Niks ten nadelen van Cinerama, maar omdat daar een mix wordt vertoond van arthouse- en commerciële films lijkt het er op dat deze mix ook is losgelaten op hun snacks.

Je moet durven

Of je überhaupt toekomt aan het eten van je chips valt nog maar te bezien. Het is vaak genoeg voorgekomen dat de film zo rustig en stil is dat wij niet eens een hap durven te nemen, bang dat we geluidsoverlast veroorzaken (ik heb het maar niet over de stankoverlast van de taco chips).
Dus hebben we trek in chips dan kiezen we voor Cinerama, bij voorkeur een film met veel geluid. Kiezen we voor LantarenVenster dan snacken we niet, maar ‘ergeren’ we ons aan de andere bezoekers die wel het lef hebben om de stilte te doorbreken door een knisperend zakje open te maken en vervolgens vol overgave hun tanden in een krakend chocolade chipje te zetten. Bij voorkeur tijdens een scène waar het echt storend is, dat dan weer wel.

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Film & Food

  1. Zelf heb ik een Pathe pas, dus bezoek juist die twee bioscopen minder. Het aanbod aan versnaperingen is over de jaren erg uitgebreid, wat misschien niet altijd ten goede is gekomen aan de herrie die daar vanaf kan komen. Zelf ga ik meestal voor een drankje en een zak M&M’s of Chocolate Chips….die zijn relatief stil 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.