Drie Spaanse (top)films in première in Amsterdam!

Spaanse films

De Protagonisten en Spaanse films, dat is wel een goede combinatie. Eerder schreven wij al over wat wij de tien beste Spaanstalige films vinden. Misschien moeten we dat lijstje wel gaan aanpassen, want binnenkort – om precies te zijn op 18 juli, 27 juli en 11 augustus – gaan er drie Spaanse (top)films in première in Amsterdam. Dat alles dankzij Sin Fin Cinema en het Amsterdam Spanish Film Festival, die de handen ineen hebben geslagen om dit mogelijk te maken!

Wie weet zit er wel een echte topper bij de drie films. Zo één waar je je vingers bij aflikt. Welke films het zijn lees je uiteraard bij ons. Net als alle bijbehorende achtergrondinformatie, en waar jij je kaartjes kunt kopen. Supergaaf toch?

Sin Fin Cinema en het Amsterdam Spanish Film Festival

Sin Fin Cinema en het Amsterdam Spanish Film Festival vormen samen een Amsterdam-based platform voor filmvertoningen – en distributie met een specifieke focus op Spaanse en Spaanstalige cinema. Met succesvolle evenementen van de afgelopen twee jaar behouden en ontwikkelen zij de interculturele uitwisseling binnen de Nederlandse internationale gemeenschap. Film heeft de unieke mogelijkheid om verschillend publiek te verenigen door hun gemeenschappelijke liefde en interesse voor zowel andere culturen als de eigen. En dus besloten zij hun initiatief deze zomer voort te zetten met de premières van drie Spaanse films in Amsterdam. Films die recentelijk groot cultureel, commercieel en kritisch succes hebben gehad, allen op hun eigen afzonderlijke unieke manier. De premières in juli en augustus (gehouden in het gerenommeerde Pathé Tuschinski theater en De Filmhallen, het zusje van The Movies) worden professioneel geïntroduceerd en zijn inclusief complementary Spaanse wijnen die na de première geserveerd zullen worden, om deze avonden nog mooier te maken en het interculturele karakter te onderstrepen.

Een heerlijk wijntje bij de film, wie wil dat nou niet? Wij vinden dat in ieder geval wel erg lekker.

Welke films gaan in première, waar en hoe laat?

Natuurlijk is het ook wel leuk om te weten welke films er in première gaan. En niet alleen dat! Het is ook fijn om te weten waar in Amsterdam ze in première gaan en hoe laat de film begint. Er is niets zo klote om te laat te zijn! Voor het gemak hebben we ook de trailers toegevoegd van de eerste twee films. Netjes Nederlands ondertiteld, anders snap je er (als je geen Spaans spreekt) niets van!

    • KIKI, el Amore se Hace draait in Pathé Tuschinksi op maandag 18 juli om 21 uur. Deze film is een uitdagende komische raamvertellingen over seksuele fantasieën en fetisjen; geregisseerd, geschreven en geacteerd door Paco León, ook wel bekend als het nieuwe wonderkind van Spanje. Wij hebben geluk, want wij mogen van deze film een recensie schrijven nog voordat hij aankomende maandag in première gaat. Houd ons blog dus in de gaten!

    • El Olivo draait in de Filmhallen op woensdag 27 juli, ook om 21 uur. Deze film is  een feel-good combinatie van woede en tederheid; een drama dat de kijker al snel grijpt en niet meer los laat, heeft de mens de aarde in bruikleen of mag men plunderen wat hij wilt?

  • Julieta draait tenslotte in Pathé Tuschinksi op donderdag 11 augustus, wederom om 21 uur. Dé nieuwe Almodóvar gebaseerd op drie kortverhalen van de Canadese Nobelprijs Alice Munro, genomineerd voor de Gouden Plan in Cannes.

Waar kan ik kaartjes kopen?

Ook geen onbelangrijke vraag is waar je kaartjes kunt kopen. Klik op sinfincinema en je zult je tickets kunnen kopen. De prijzen variëren van tien tot twaalf euro. Niet verkeerd als je bedenkt dat daar een lekker wijntje bijzit! Wil je nog wat meer weten over de drie films, bezoek dan ook Facebook, Twitter en Instagram! Wij vinden het altijd leuk om een beetje rond te neuzen.

Zijn jullie nog van plan deze Spaanse (top)films te bezoeken?

Share

3 gedachtes over “Drie Spaanse (top)films in première in Amsterdam!

  1. Heb Kiki gisteravond even zitten kijken en alhoewel hij wel heel bizar is kon ik ‘m wel waarderen. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.