Drie korte films te zien op Pepr, via Picl

Vanaf 25 maart zijn er drie korte films te zien op Pepr, via Picl. De films – Pariba, Ik Ben en Patroon – staan in het teken van het vormen van een eigen identiteit. Wie zijn de hoofdpersonages, wie willen ze zijn en wie waren ze. Al deze fraaie films zijn gezamenlijk te zien voor € 4,99. Wij schreven drie korte recensies over de films. Benieuwd?

Pariba

Twee vriendinnen doen alles samen, en dan met name op Pariba. Ze gaan samen naar school, ze vieren samen carnaval en ze delen lief en leed. Maar dat gaat veranderen, want een van de twee gaat verhuizen van de eilanden naar Nederland.

Een korte film die zegt wat het wil zeggen. Het gemis komt ontzettend hard aan, vooral als je altijd alles met een iemand deelt. Fraaie muziek, mooie beelden en jeugdige onbezonnenheid. Klaar om volwassen te worden, los van elkaar!

Waardering: 3.5 uit 5.

Regie: Aramis Garcia Gonzales
Cast: Jaydienne Loefstop | Gena Ramirez Boom
Speelduur: 16 minuten
Releasedatum:
25-3-2021 | VOD via Pepr op Picl

Ik Ben

Viola krijgt op de weg terug van haar hockeytraining een ongeluk met de fietst. Ze krabbelt op en gaat op zoek naar haar vriend, Kik. Die is aan het werk, maar lijkt haar, hoe dichtbij ze ook is, niet te zien.

Wat een mooi filmgedicht, zoals de makers zelf al aankondigen op het begin van de film. Een zwartwit film waarin tijd een rol speelt. En tijd kan zo belangrijk zijn, vooral als je kijkt naar dit verhaal. Een emotioneel verhaal, waar de rust van afstraalt, ondanks de hectiek waarin Viola zich bevindt. Die rust is mede te danken aan de fraaie score.

Waardering: 4 uit 5.

Regie: Mirella Muroni
Cast: Joy Wielkens | Wieger Wobbe Windhorst
Speelduur: 16 minuten
Releasedatum:
25-3-2021 | VOD via Pepr op Picl

Patroon

Malik reageert zich af op zijn moeder en zijn moeder op hem. De Bijlmer is ook zeker geen Curaçao. Malik hangt veel rond met vrienden en heeft vooral lol. Toch zoekt hij iets anders. Een nieuwe liefde leidt hem uit de wijk, met een kind als mooi cadeau. Malik komt erachter dat hij zelf de enige is die zijn leven kan sturen.

Van deze film mag best een lange film worden gemaakt. Een kwetsbare en rauwe film met een duidelijke boodschap. Heel onze maatschappij zit vol met vooroordelen en sommigen, misschien wel velen, moeten harder werken om hetzelfde te bereiken als een ander. Binnen de 16 minuten die de korte film duurt, zit zelfs een kippenvelmomentje. Knap.

Waardering: 4 uit 5.

Regie: Mario Gonsalves
Cast: Aldair Pieters
| Jasmine Sendar
Speelduur: 16 minuten
Releasedatum:
25-3-2021 | VOD via Pepr op Picl

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.