De Protagonisten 2.0: Wat kan er beter?

De Protagonisten 2.0: Wat kan er beter?

De Protagonisten bestaan inmiddels iets langer dan twee jaar (hiep hiep hoera). In die twee jaar zijn we redelijk herkenbaar gebleven en hebben we weinig veranderd aan onze site of artikelen. Wel hebben we aan het begin van het jaar onze recensies al geoptimaliseerd. Daarnaast hebben we vorige week al kleine aanpassingen op de site gedaan. Er staan nu gerelateerde artikelen onder een artikel en je kunt tegenwoordig ook aankruisen dat je een bericht ontvangt als er nieuwe reacties zijn geplaatst, waar jij ook op hebt gereageerd.

Maar is dat wel genoeg, vroegen wij ons af? Nee, vinden wij. En daarom willen wij jullie om hulp vragen. Want jullie zijn onze lezers en zonder onze lezers zijn wij natuurlijk niets. Daarom gaan wij voor de Protagonisten 2.0: Wat kan er beter?

Uitstraling

Vinden jullie dat er wat moet veranderen aan de uitstraling van ons blog? Dat kan zijn door simpel de kleur te veranderen, of moeten we bijvoorbeeld een andere opmaak nemen? Onze banner is bijvoorbeeld al twee jaar ongewijzigd, net als het logo!

Wij zelf houden onze ogen natuurlijk ook open en kijken ook veel op andere blogs. Zo vinden wij de blog van Cinefille heel mooi. Lekker fris, simpel, overzichtelijk, goede foto’s en het blog hij straalt klasse uit. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor De Filmrecensent, Mcurl en Reviews and Roses. Ook fijne blogs om te bezoeken, die erg overzichtelijk zijn. Bij MCULR houden we ook van de kleur die gebruikt wordt. Niet heel verrassend ook bijna onze kleur. Wij noemen hem altijd protagonistengroen.

Schrijfstijl

Een fijne schrijfstijl hebben is natuurlijk erg fijn. Maar of wij die ook hebben, durven wij niet te zeggen. Voorbeeldblogs die daar heel goed in zijn vinden wij Naar de Film, Gert Verbeek, weer Cinefille, Meneer Vevie, Kurt blogt en Wilco Born. De laatste is een redelijk nieuwe blog, maar Wilco maakt indruk. Niet verrassend dan ook dat hij journalistiek studeert.

De vraag is dus eigenlijk of wij wat moeten veranderen? Lezen onze artikelen fijn, of is er geen doorkomen aan? Nu weten wij dat een bepaalde schrijfstijl moeilijk te veranderen is, maar een poging wagen kunnen we altijd. Zelf vinden we dat we soms een beetje door kunnen slaan in onze mening. Iets genuanceerder mag ook wel!

Artikelen

Veel artikelen plaatsen trekt veel lezers, zo werkt het nu eenmaal. Nu schrijven wij niet artikelen om meer lezers te trekken (is wel heel leuk natuurlijk), maar gewoon omdat wij het leuk vinden om te schrijven. Zo komt het wel eens voor dat we in een week maar twee TV TIPS plaatsen en de week daarop ineens veel meer artikelen met TV TIPS.

Terugkerende categorieën zijn de welbekende Blogathons, Blogs (over van alles en nog wat), Film en familie, Kettingreacties (onze persoonlijke favoriet), Onze TV TIPS, Quotes, Recensies en Zingende acteurs/actrices. Allemaal categorieën die wij wel leuk vinden, maar ook niet allemaal even succesvol. De quotes voegen eigenlijk niets (paginavulling) toe en Film en familie ligt redelijk op zijn gat. Wat vinden jullie de leukste en slechtste categorieën en zijn er nog suggesties voor een nieuwe categorie?

Als wij kijken naar Be Cool, Sodapop en De Filmkijker, dan kunnen we alleen maar respect voor die blogs hebben. Veel artikelen en recensies, die ook gewoon lekker lezen. Ook de Filmliefhebber en Sweet movies zijn daar erg sterk in. Weliswaar minder ons genre van films, maar dat doet er niet toe.

Kom maar op met jullie reacties. Niets is ons te gek. Het mogen natuurlijk ook andere verbeterpunten zijn dan hiervoor genoemd. Of we dan ook iets met de verbeterpunten doen is natuurlijk een andere vraag, maar we laten het op ons afkomen. De Protagonisten 2.0: Wij zijn er klaar voor!

Share

24 gedachtes over “De Protagonisten 2.0: Wat kan er beter?

 1. Thanks voor het compliment! Ik denk dat onze smaken inderdaad enorm verschillen, maar dat neemt niet weg dat ik jullie blog graag bezoek. Ik sta altijd open voor het “onbekende” en nieuwe films.

  In het kader van de vraag wat er anders kan denk ik dat je het thema wel iets meer uitstraling kunt geven door simpele tweaks. Ik heb dit thema ook een poosje gebruikt en na een jaar kwam ik erachter dat het toch wel het een en het ander mist qua functionaliteiten. Aan de banner zou ik niets veranderen, want ik denk dat het belangrijk is om herkenbaar te blijven en ik vind deze ook echt mooi! Maar dat is mijn bescheiden mening.

  Qua inhoud zou ik niets veranderen, want de berichten zijn leuk om te lezen. Ik mis alleen wel een overzicht van alle recensies die er tot nu toe zijn geschreven. Ik ben een enorme fan van lijstjes dus ik zou deze in het menu toevoegen 🙂

  Succes!

  1. Tweaks zeggen mij eerlijk gezegd niets, maar we gaan er naar kijken. Een overzicht van alle recensies is inderdaad een hele goede tip. We zullen deze naar alle waarschijnlijkheid dan ook wel gaan toevoegen. Dank voor je feedback 🙂

   1. Weet niet of jullie het self-hosted draaien of op wordpress.com, maar zelf gebruik ik voor het overzicht van de recensies de plugin List category posts. Het is wel een simpele manier van presenteren, maar het voordeel is dat het automatisch up to date wordt gehouden op basis van de tags of categorieën die je aan je posts hangt. Dus nieuwe recensies verschijnen er automatisch in.

 2. Leuk dat jullie mijn schrijfstijl leuk vinden 🙂
  Ik hou wel van jullie site. Jullie focussen zich op niet-alledaagse films. De meeste blogs gaan voor de grote Hollywoodproducties en laten ‘kleinere’ films liever links liggen (althans dat is toch mijn indruk), hoewel daar heel veel pareltjes tussen zitten.

  Wat ik bijzonder leuk vind, zijn de trefwoorden-recensies. Wel volg ik Paul als hij zegt dat het moeilijk is om bepaalde recensies terug te vinden. Ook jullie TV-tips zijn leuk om lezen.

  Ik hou wel van soberheid, dus ik zou niet veel veranderen aan de lay-out. De combinatie zwart-wit met schaarse kleuren zorgt voor een bijzonder stijlvolle en moderne layout.

  Ik ben ben blijf fan!

 3. Als eerste ben ik enorm blij dat jullie de optie aangezet hebben om een bericht te krijgen als er is gereageerd, dat miste ik echt enorm en het is vaak gebeurd dat ik vergeten ben terug te komen om te kijken of er een reactie was, dus dat is erg fijn.

  De aanpassing van de recensies is ook een goede stap geweest.

  Wat betreft de categorieën gewoon blijven doen wat jullie leuk vinden. Ik heb in het verleden ook wel terugkerende categorieën gehad die eigenlijk te weinig opleverden qua views/reacties dat ik ze heb laten vallen. Is een afweging die je moet maken.

  Iets waar ik zelf altijd over twijfel is of het handig is om bij recensies ook een trailer te plaatsen zodat lezers meteen een idee kunnen krijgen. Doe het nog niet (uitzonderingen daargelaten), maar ben het wel aan het overwegen.

  Jullie hebben je eigen niche wat betreft het soort films waarover jullie schrijven en dat levert af en toe recensies op van films waar ik zelf nog eerder niets over gehoord heb.

  Verder denk ik dat de blog qua look een eigen gezicht heeft wat geen verandering nodig heeft.

  Thanks trouwens voor het compliment 😉

  1. Die optie hebben we inderdaad aangezet naar aanleiding van een eerdere reactie van jou. Het bleek dat onze Jetpack het niet meer dit en het duurde even voor we dit verholpen hadden. Nu Jetpack het weer doet, geeft ons dit toch wel wat meer mogelijkheden.

   Die afweging zullen we nog wel eens goed gaan maken. Wie weet komen er vanzelf andere categorieën bij en vallen er andere af.

   De trailer plaatsen wij tegenwoordig heel bewust bij de recensies. Dit omdat het vaak toch wat onbekendere films zijn en een trailer je toch een idee kan geven over hoe de film gaat, aanvullend op de recensie. Je ogen willen soms ook wat. Daarnaast is het aan de lezer zelf om te bepalen of hij/zij de trailer wil zien.

   Jij ook heel erg bedankt voor de feedback 🙂

   1. Hmmm, ik heb de optie voor een email als er een reactie is aangezet, maar heb geen mailtje ontvangen dat jullie gereageerd hebben. Heb zelf nog even in m’n spam folder gekeken, maar daar zag ik ook niets.

  2. De meeste Internetgebruikers zijn inmiddels wel video minded dus ik twijfel ook over het toevoegen van trailers. Echter ben ik bang dat dit de aandacht van de recensie weghaalt. Dus ik houd het voorlopig zo 🙂

 4. Erg bedankt voor dit enorme compliment! :’)
  Ik moet zeggen dat ik geniet van de films die jullie tot dusver aanraden. Zelf heb ik nog niet helemaal mijn straatje qua smaak van films gevonden (blockbusters zijn fantastisch, al waardeer ik jullie aanraders elke week weer). Ik hou ervan dat jullie elke week tips geven, maar tussen de rest van de week mag inderdaad binnenkort ook weer wat 😉
  Waarin ik geïnteresseerd ben om van jullie te lezen, is de verbanden tussen de films die jullie aanraden. Zelf komt elke aanrader voor mij als een verrassing, al zie ik nog wel eens waar jullie ze vandaan zouden kunnen hebben getoverd. En lijstjes, veel lijstjes, in behapbare vorm.
  In ieder geval: ga wel zo door, ik geniet van de tips 🙂

  1. Ik (nu 32) wist op jouw leeftijd ook niet echt wat ik interessant vond. Hoewel ik blockbusters nu ook nog steeds erg kan waarderen, gaat de voorkeur dus wel meer uit naar filmhuisfilms. Deze draaien door de weeks helaas wat minder. Maar om eerlijk te zijn komen er door de weeks ook films die wel de moeite waard zijn om als tip te geven. Ik ga eens kijken of het snel gaat lukken 🙂

   Wat bedoel je precies met de verbanden tussen de films die wij aanraden? Wil je weten waarom wij voor die films kiezen of iets anders?

   De lijstjes gaan er komen. Zowel voor de recensies, maar ook in andere vorm. Volgende week komt er al één die overigens nog wel geschreven moet worden 🙂

   En heel graag gedaan voor de tips. Leuk dat je er zo van geniet.

 5. De banner en kleur zou ik houden, dat maakt jullie blog erg herkenbaar. Misschien een ander thema proberen? Dat kan met dezelfde banner en kleur al voor een andere uitstraling zorgen.

  TV-tips vind ik altijd erg leuk, maar ik zie ze eigenlijk altijd te laat… oeps. Ik zou een overzichtje handig vinden, zodat ik vandaag al kan zien wat de TV-tip van vrijdag is bijvoorbeeld. Maar goed, ik moet eigenlijk gewoon beter opletten :p

  Ik vind zingende acteurs/actrices leuk en film en familie. Kettingreactie ook, maar ik weet nooit zo goed wat voor reactie ik moet achterlaten. Misschien is een like button een goed idee?

  Bedankt voor het mooie compliment! Ik lees jullie blog graag en als alle drukte rondom m’n verhuizing voorbij is dan kom ik ook weer wat vaker buurten. 🙂

  1. ‘Vind ik leuk’ hebben we toegevoegd 🙂 Daarnaast vind ik het wel een goede tip van jou om TV TIPS ook in een overzicht te zetten. Dan kunnen we nog steeds op de dag zelf onze TIPS toelichten.

   Het thema gaan we nog bekijken. Dank voor je feedback Gwen. En doe maar lekker rustig aan. Je kunt en moet niet alles willen lezen.

 6. Bedankt voor het compliment!

  Het aanpassen van de recensies was een hele goede zet omdat ik wel de steekwoorden zag maar moeilijk kon herleiden of, en zo ja, hoe goed / slecht de film zou zijn.

  Aan het logo zelf zou ik niets veranderen want, zoals de meesten hierboven al aangeven, het maakt jullie blog heel herkenbaar.

  Qua artikelen lekker blijven tikken zoals jullie dat nu doen maar vooral ook omdat jullie dat zelf willen. Ik zou me hierbij niet laten leiden door views / reacties want sommige posts trekken nu eenmaal meer verkeer dan anderen. Zelf zou ik ook meer tijd willen reserveren aan (achtergrond)artikelen maar mijn tijd gaat al helemaal op aan de recensies zelf.

  Een laatste tip is door vrijwel iedereen al genoemd, een functie waarbij je recensies terug kunt vinden.

  Verder alleen maar lof voor de uitstraling van jullie blog. Less is more!!!

 7. Thanks voor het compliment 😉
  Ik ben fan van jullie, dus heb ik ook een mening, bij deze.

  De (kern)woorden recensies waren ‘eigen’. Dus die kun je best weer terug in het leven roepen. Alleen werken tegenstrijdige kernwoorden niet. Juist omdat je niet uitlegt waarom een film spannend én saai tegelijk is.

  Ook de nieuwe versie van recensies in 150 woorden werkt ook. Lekker kort (ben ik ook van) je mening laten weten. Maar ook de laatste van Belgica is fijn, een iets langere recensie.

  Ik denk dat in jullie geval de 3 best naast elkaar kunnen bestaan. Per film bepalen in welke vorm je schrijft. En dit vervolgens goed communiceren met een aanwijzing:
  – Kernwoorden recensie
  – Efficiënte recensie
  – Diepgaande recensie
  Dat men aan de titel al ziet welke vorm ze kunnen verwachten.

  Je noemt het zelf al protagonistengroen. En zo ervaar ik het ook, bij het scannen van Social Media refereer ik de kleur direct aan jullie. Dus die kleur moeten jullie behouden. Wat wel mist is een eigen logo, dat is nu de geschreven naam.

  Verder zijn jullie TV Tips heel waardevol. Ik gebruik ze vaak omdat ik verder nooit op de hoogte ben van wat er op TV te zien is.

  Kortom; sommige elementen zijn goed, andere kunnen beter en sommige kunnen worden toegevoegd. In ieder geval succes met De Protagonisten 2.0!

  1. Dat van die recensies vind ik eigenlijk wel een goed idee. We gaan er over nadenken. Ook het logo toevoegen is een goede idee. Ik zag eigenlijk nu pas dat die al die jaren niet terug te vinden is (raarrrrr). Dank voor je tips Rick!

 8. Een vreselijk late reactie van mijn kant, maar ik wilde jullie nog bedanken voor het mooie compliment.

  Zelf vind ik de kettingreacties een leuk en uniek aspect op jullie blog. Het levert altijd weer een leuk artikel op.
  Wat betreft uitstraling kun je altijd kijken naar verschillende thema’s. Zelf heb ik 1 gekocht en ben er groot fan van omdat je zoveel kunt veranderen. Ik heb het Tweak Me v2 theme van Creative Whim.

 9. Een hele late reactie van mijn kant! Maar bedankt voor het mooie compliment. Zoals jullie zelf stellen: het is moeilijk wat te zeggen over je eigen schrijfstijl. Je schrijft zoals je schrijft en het is dan mooi als mensen zich daar dan in kunnen vinden.

  Jullie blog ziet er verder heel goed uit. Het is strak en overzichtelijk. Ik vind het verder ook heel netjes ogen. Voor mij is het iig duidelijk dat jullie er werk in steken om het er goed uit te zien.

  Zelf vind ik het wat lastiger. Ik heb momenten dat ik barst van de inspiratie, veel recensies lees en aan mijn blog probeer te sleutelen. En dan heb ik weer momenten dat ik denk ‘het is wel goed zo’. Ik wil het ook gewoon blijven behandelen en zien als een hobby. Maar terug naar jullie: ga zo door!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.