De magere filmmaanden komen er aan!

filmmaand

Laten we eerlijk zijn, de eerste paar filmmaanden waren FAN-TAS-TISCH! Ja toch? Wij vonden dat in ieder geval van wel. Een top tien samenstellen op dit moment zou al geen probleem zijn. Maar zoals bijna ieder jaar, zijn mei en juni vaak magere filmmaanden. Noem het komkommertijd voor de films. Toch zijn er een aantal films waar we toch nog naar uitkijken. Welke dat zijn en wanneer ze in de bioscoop draaien, lees je hier?

King of the Belgiums (25 mei)

Onze Zuiderburen zijn goed in het maken van films. Dan is het dus maar te hopen dat King of the Belgiums dat ook is. De film was vorig jaar al te zien op het filmfestival van Venetië en daar was de pers al zeer lovend (aldus de Belgische pers).

De Belgische koning is op bezoek in Turkije als hij verneemt dat Wallonië onafhankelijk is geworden. Zijn reis door de Balkan laat vervolgens alle mogelijke (culturele) clichés zien die er over België zijn.

Broers (1 juni)

Nederlandse films doen het de laatste tijd goed bij ons. Daar schreven wij al over. Nu komt er in juni een film uit waarvan in ieder geval de trailer ook al zo veelbelovend is. Broers is de debuutfilm van Tom Schouw (onthoud die naam).

Lukas en Alexander zijn twee totaal verschillende broers. Toch zijn het broers en hebben ze een goede band. Lukas volgt zijn oudere broer naar Frankrijk. Als blijkt dat ze wel heel erg van elkaar verschillen moet Lukas zijn eigen weg gaan kiezen. Zal hij zijn eigen ik vinden?

Souvenir (1 juni)

Zet Isabelle Huppert in een film en je hebt onze aandacht. Souvenir is dus een film die we waarschijnlijk wel gaan zien. Want wat kan die vrouw acteren zeg!

Liliane was ooit een ster met een nummer één hit. Nu, dertig jaar later, werkt ze in een vleeswarenfabriek. Groter kan een contrast haast niet zijn. Oké, dat kan wel, maar je snapt wat we bedoelen. Ze wil dan ook niet meer aan die tijd terugdenken. Als de 22-jarige Jean vervolgens in de fabriek komt werken, raken ze verliefd op elkaar. Jean wil haar weer terugbrengen naar de top. Daar waar ze thuishoort.

Pop Aye (29 juni)

De film is één van de sensaties van het afgelopen IFFR. Hij won zelfs de VPRO Big Screen Award! Wij hadden hem gemist, maar dat betekent niet dat wij hem niet wilden zien. Soms moet je nu eenmaal keuzes maken. Gelukkig is hij nog in de bioscoop te zien.

Thana is een architect waar het even niet zo lekker mee gaat. Niet alleen op het gebied van werk, maar ook in zijn huwelijk. Dan komt hij olifant Pop Aye tegen. Een olifant die hij nog kent uit zijn jeugd. Samen met hem vertrekt hij vanuit Bangkok naar hun geboortedorp, waarbij ze onderweg de meest bijzondere mensen tegenkomen.

Naar deze vier films kijken wij dus naar uit. Maar zoals zo vaak komt er een verrassing voorbij in de magere filmmaanden. Zo een film waarvan je vooraf denkt dat hij prima gaat zijn, maar achteraf meer dan prima blijkt te zijn. Laten we hopen dat dit ook dit jaar het geval zal zijn. Dan zijn wij meer dan tevreden.

Share

14 gedachtes over “De magere filmmaanden komen er aan!

  1. Ik kijk eigenlijk ook wel uit naar ‘Alien: covenant’ en, vooral, ‘Blade Runner 2’ (met Ryan Gosling). Ook ‘The Zookeeper’s wife’ spreekt mij wel aan (met onze eigen Johan Heldenberg).

  2. Broers is ook wel een film die hoog op mijn lijstje staat. Ik ben ook gematigd nieuwsgiering naar The Bleeder. De blockbusters zullen ook nog wel de revue passeren maar een kleine, mooie arthouse film gaat er ook altijd prima in. Zorgt ook wel voor de nodige balans.

  3. Ik sluit me aan bij Paul, er komen genoeg grote films aan de komende maanden. Misschien dat het voor filmhuisfilms wat minder is….

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.