De film waar wij heel het jaar al naar uitkijken: Macbeth!

Macbeth Fassbender Cotillard

Ja, jullie lezen het goed. Wij kijken heel het jaar al uit naar Macbeth! Het was alleen wel de vraag of de film überhaupt zou gaan draaien in Nederland. Eerst niet, toen weer wel, toen weer niet en toen weer wel. Kinepolis, Utopolis en Wolff Bioscopen vertonen de film vanaf première 1 september. Wij mogen ons gelukkig prijzen, want wij zijn uitgenodigd in de gloednieuwe Kinepolis in Breda om daar de première van Macbeth te zien. Maar waarom kijken wij eigenlijk zo uit naar de film?

Fassbender en Cotillard in één film

Voor ons is het heel simpel waarom we daar deze film uitkijken. Zij (de vrouwelijke protagonist) is fan van Michael Fassbender en hij (de mannelijke protagonist) is fan van Marion Cotillard. En hoe mooi is het dan dat ze in één film spelen? Voor ons is dat in ieder geval heel mooi. Nu maar wel hopen dat Cotillard wat beter speelt dan dat ze normaal doet in Engelstalige films, maar als we zien welke prijzen de film allemaal al gewonnen heeft, zal dat wel goedkomen.

Maar waar gaat Macbeth over?

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens van de naam Macbeth gehoord. Macbeth vertelt het beroemde verhaal van een onverschrokken generaal (Fassbender) die met zijn vrouw (Cotillard) aan zijn zijde de troon van Schotland weet te bemachtigen. Verblind door ambitie en verteerd door wantrouwen wordt hij een tirannieke heerser die steeds verder verstrikt raakt in angst- en schuldgevoelens. De producenten van het met vier Oscars bekroonde The King’s Speech maakten met deze remake van William Shakespeares klassieke verhaal een naar het schijnt visueel adembenemende film.

En waar is de film te zien?

De film is dus niet overal te zien. Alleen Kinepolis, Utopolis en Wolff Bioscopen draaien de film. De tien locaties waar Macbeth vanaf 1 september te zien is, zijn:

Kinepolis                 Utopolis               Wolff Bioscopen

Breda                        Almere                  Enschede – Cineast

Dordrecht                 Emmen                  Rotterdam – Cineramar

Groningen                Zoetermeer            Utrecht – City

–                                –                             Huizen

Wij zouden zeggen, zoek een locatie uit en ga Macbeth kijken. Van ons kun je in ieder geval een recensie verwachten, dus houd ons blog in de gaten! Ben je al benieuwd naar de trailer? Kijk maar de, zouden we zeggen. Wij kunnen niet wachten na het zien van die trailer. Heb jij er al zin in?

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

8 gedachtes over “De film waar wij heel het jaar al naar uitkijken: Macbeth!

  1. Met die acteurs moet het haast wel een goede film worden :). Vrees alleen wel dat ik hem niet in de bioscoop ga zien… Hopelijk komt hij op Netflix of ouderwets op TV 😉

  2. Hoi, Akira Kurosawa heeft ooit een fantastische verfilming van MacBeth gemaakt: “Troon van bloed” waarin de setting verplaatst is van een kasteel in Schotland naar een kasteel in Japan. Voor mij een van de tien mooiste films allertijden. Kurosawa heeft ook nog een verfilming van KIng Lear gemaakt “Ran”. Die is ook erg mooi, maar niet zo geweldig als “Troon van bloed”. Groetjes, Erik

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.