DBUFF (Da Bounce Urban Film Festival)

DBUFF filmfestival

Het DBUFF (Da Bounce Urban Film Festival) – een filmfestival in Amsterdam dat vijf dagen duurt en films van zwarte filmmakers vertoont – vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 november. Films met een overwegend zwarte cast en de onderwerpen zijn gerelateerd aan de Afro-Amerikaanse cultuur. Naast speelfilms zijn er ook documentaires en korte films te zien. Benieuwd naar welke films er op het DBUFF draaien, waar ze draaien en waar je kaarten kunt kopen? Klik dan lekker verder.

Programma

Een filmfestival is natuurlijk niets zonder films, en in dit geval ook series en documentaires. Het festival bestaat uit oudere en nieuwe films. Onderstaande titels zijn in ieder geval bevestigd:

 1. Back to Natural;
 2. Black Love;
 3. Boo! 2: A Madea Halloween;
 4. Boy Bye;
 5. Breaking A Monster;
 6. Fences;
 7. For The Love Of Ruth;
 8. Gook;
 9. Growing up Hiphop;
 10. Hidden Figures;
 11. I Am Not Your Negro;
 12. In the Morning;
 13. Loving;
 14. Maya Angelou – And Still I Rise;
 15. Moonlight;
 16. Olympic Pride, American Prejudice;
 17. Our 100 Days;
 18. Saturday Church;
 19. Tell Them We Are Rising: The Story Of Black Colleges and Universities;
 20. The Bounce Back;
 21. The Royal Hibiscus Hotel;
 22. Till Death Do Us Part;
 23. Weekend With The Family;
 24. When The Bough Breaks;

De goede rekenaars onder ons zien al snel dat dit geen 25 films zijn. Dat klopt. Er zijn namelijk nog drie films niet bevestigd. Aangezien die titels nog niet bevestigd zijn, zullen wij ook niemand lekker maken. Stel je voor dat ze alsnog niet draaien. Hebben wij het dadelijk gedaan! Indien ze nieuwe films bevestigen, melden we dat uiteraard ook. Meer informatie over de films die draaien vind je door op deze link te klikken.

Recensies

Overigens zullen wij voorafgaand aan het DBUFF van twee films een recensie plaatsen. Dat zijn Saturday Church en Gook. Saturday Church gaat over een 14-jarige jongen die worstelt met zijn eigen lichaam, maar ook met zijn geloof. Door zijn fantasie te gebruiken ontvlucht hij de realiteit.

Gook gaat over twee Koreaanse Amerikaanse broers die samen een schoenenzaak voor vrouwen runnen. De zaken gaan niet goed, maar beide houden ze er wel wat moois aan over: een vriendschap met de 11-jarige Kamilla. Als in 1992 de welbekende rellen in LA uitbreken, moeten ze met zijn drieën de winkel verdedigen.

Locaties

Slechts twee locaties, wat het natuurlijk ook wel makkelijker maakt. Pathé Arena is de eerste locatie. Op een steenworp afstand van het station Amsterdam Bijlmer ArenA, waar je ook de metro kunt pakken. Dat is dan natuurlijk een goede reden om niet met de auto te komen. Dat kan natuurlijk wel, want parkeerplekken genoeg.

De tweede locatie is het Bijlmer Parktheater, een stukje lopen vanaf de eerste locatie. In het Nelson Mandelapark. Nog steeds op loopafstand van het eerder genoemde treinstation. Superslim gedaan van het DBUFF en erg milieubewust.

Kaarten kopen?

Ben je naar aanleiding van bovenstaande ontzettend enthousiast geworden, dan rest je nog maar één ding: als de wiedeweerga kaarten kopen. Dat komt goed uit, want die kun je al bestellen. Waar? Hier!

Gaan jullie nog naar het DBUFF?

Share

2 gedachtes over “DBUFF (Da Bounce Urban Film Festival)

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.