Cineville bestaat tien jaar en viert dat (met iedereen)!

Beste films tien jaar Cineville

Als wij naar de bioscoop gaan kijken we altijd eerst even op de website Cineville. Op die site vind je namelijk alle films die op dat moment draaien, maar ook waar en hoe laat. Daarnaast hebben wij de inmiddels landelijk bekende Cineville-pas. Daar betaal je € 21,- per maand voor – of € 17,50 als je onder de dertig bent, maar dan kun je wel onbeperkt naar de bioscoop, zolang die bioscoop maar bij Cineville is aangesloten! Dat zijn gelukkig heel veel bioscopen.

En omdat Cineville tien jaar bestaat, gaan ze dit vieren. Hoe? Door op zondag 24 maart door het land te trekken met een selectie van de beste films van de afgelopen tien jaar. Die films hebben ze niet zelf gekozen, nee, die hebben de pashouders gekozen. Dat waren er 20, maar is teruggebracht naar tien. Meer weten?

De tien films waarom het gaat

Goed te weten natuurlijk om welke tien films het gaat. Nou, maak je borst maar nat, want dat zijn verdomd goede films hoor. Komen ze, waarbij de dik gedrukte titels onze echte aanraders zijn:

Naast deze bovenstaande tien films zijn er overigens per bioscoop nog bijzondere voorstellingen, aangevuld met de overige films uit de top 20. De hele lijst met alle films vind je hier.

Waar kun je die films zien?

Er zijn dus verschillende steden waar je het feestje van Cineville kunt gaan vieren. Zo kun je terecht in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Deventer, Groningen, Hilversum, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. En als je helemaal uit het zuiden van het land komt heb je ook geluk, want Maastricht is ook een stad waar je het feest kunt vieren.

Let’s get ready to party!

Leuk en aardig zo een feestje in de bioscoop, maar wordt er ook echt gefeest? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Ja! Op vrijdag 29 maart, nadat je dus van de films hebt kunnen genieten, is er een knalfeest genaamd Vive la Ville – 10 jaar Cineville. Dat feest vindt plaats in het voormalige Zoölogische Museum van Amsterdam. Tickets bestel je hier.

Nu maar hopen dat ze er niet de sangria schenken uit Climax! Of wel, dan weet je zeker dat het los gaat.

Share

Een gedachte over “Cineville bestaat tien jaar en viert dat (met iedereen)!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.