CineMember, onze nieuwe beste VOD-vriend!

CineMember

Nee, Film 1 stopt er mee. Wat nu? Ja, goede vraag. Film1 was voor ons altijd perfect om films te zien die wij in de bioscoop gemist hadden. Een perfecte mix tussen filmhuisfilms en blockbusters. Dan maar op zoek naar een vervanger. Nou daar zijn we inmiddels al uit. Dat wordt CineMember. Eigenlijk was die keuze voor ons heel gemakkelijk. Wil je weten waarom?

Ontelbaar veel filmhuisfilms

Dit is de belangrijkste reden. CineMember biedt namelijk ontelbaar veel filmhuisfilms aan. En laten dat nu eens de films zijn waar wij het meeste van houden. Dat kun je ook wel zien en lezen op ons blog, want hoewel we blockbusters ook wel eens recenseren, zijn filmhuisfilms de films waar ons hart ligt.

Je kunt zoeken op genre. Dat is niet zo raar, want dat kan bij iedere VOD-dienst wel. Wat wel slim is, is dat je ook op filmfestivals kunt zoeken. Houd jij bijvoorbeeld van het filmfestival als Cannes, Berlijn of gewoon Rotterdam, dan kun je zoeken op films die daar hebben gedraaid. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en ook de prijswinnaars selecteren.

Hoe komt het dat CineMember zoveel filmhuisfilms aanbiedt?

Dat komt door de samenwerking van de vele filmdistributeurs die Nederland telt. Die hebben zich, onder leiding van September Film verenigd, om VOD-diensten als Netflix doen te vergeten. Alhoewel, vergeten is niet het goede woord. Ze richten zich dus gewoon op een andere markt. En wij zijn een klein deel van die markt.

Dat is maar goed ook, want Netflix slokt iedereen op en lijkt ons één kant op te sturen als het gaat om smaak. Een tegengeluid is altijd goed. Vooral als het om kwaliteitsfilms gaat (ja, wij vinden filmshuisfilms vaak kwaliteitsfilms).

Welke films bieden ze aan?

Zoals gezegd, veel filmhuisfilms zijn te zien op CineMember. Hieronder een paar (grotere) en gevarieerde titels – uit meer dan 500 titels – die je misschien wel kent:

 • Still Alice (dramafilm);
 • Victoria (thriller);
 • Son of Saul (oorlogsfilm);
 • Julieta (dramafilm);
 • Waltz With Bashir (animatiefilm);
 • Amy (documentaire);
 • The Neon Demon (horrorfilm);
 • La Vie d’Adèle (LGBTQ);
 • Tomboy (kinderfilm);
 • Control (biopic);

Wat kost dat eigenlijk?

Voor net geen tientje in de maand kun je onbeperkt films kijken. Lid worden? Dat kan natuurlijk. Je kunt jezelf heel gemakkelijk en snel registreren via deze link. Dat hebben wij in ieder geval al wel gedaan.

Share

Een gedachte over “CineMember, onze nieuwe beste VOD-vriend!

 1. Had nog niet gelezen dat FIlm1 ermee stopt. Zelf gebruikte ik die niet, maar ben benieuwd of er te weinig gebruikers waren of dat er andere redenen voor waren. Hoop in ieder geval voor jullie dat Cinemember langer zal blijven bestaan, want deze sluit inderdaad goed aan bij jullie smaak.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.