CinemAsia On Tour strijkt neer in Eindhoven

CinemAsia On Tour Eindhoven editieCinemAsia is een filmfestival dat plaatsvindt in Amsterdam. Maar ze hebben van 12 tot en met 14 oktober ook een CinemAsia On Tour Eindhoven editie. Goed nieuws voor de mannelijke Protagonist, want dat is een ras Brabander. De focus zal vooral op Taiwan liggen. Benieuwd naar wat er allemaal te zien is op CinemAsia On Tour Eindhoven editie?

Doel CinemAsia

Eerst even naar het doel van CinemAsia, want dat kan niet onderbelicht blijven. Hun doel is het op de kaart stellen van stigmatiserende stereotyperingen en het opstarten van een dialoog in Nederland over diversiteit en inclusiviteit. Het evenement wordt vooral door de Aziatische gemeenschap aangegrepen om bijeen te komen. Hoe mooi is het dan dat mensen zich gaan mengen. Iedereen is welkom, dat is het hele idee. culturen die samengaan. Een mooi streven vinden wij dat. Uiteraard staat de Aziatische cinema wel centraal.

Openingsfilm

Er is altijd een openingsfilm. Want zonder opening kan een festival niet beginnen. Heel logisch. In het geval van deze editie is dat On Happiness Road, een animatiefilm. Chi is een jonge meid die dromen heeft, The american Dream zelfs. Maar eenmaal oud en getrouwd, blijft er weinig over van haar droom. Geluk is alleen mogelijk als ze zich verzoent met haar familie en haar culturele achtergrond accepteert.

Hang in There, Kids! draait ook. Deze film was namens Taiwan de inzending voor beste buitenlandse film in 2017. Drie kinderen komen erachter dat hun gehandicapte lerares een fluwelen stem heeft. Ze doen er alles aan om haar het succes te gunnen. Daarnaast willen ze ook hun eigen proplemen voor eens en altijd verhelpen. Een recensie kun je in de loop van de week verwachten.

Uiteraard zijn dit niet de enige films. Kijk maar eens naar het programma, misschien staat er wel iets tussen naar jouw smaak. En wil je meteen kaartjes kopen, wat natuurlijk heel logisch zou zijn, dan kun je hier klikken.

Overigens vindt het gehele filmfestival plaats bij Natlab, een mooie locatie in de meeste bruizende wijk van Eindhoven: Strijp-S.

Andere activiteiten

Behalve films, komen er ook filmmakers uit Azië naar het festival, waaronder Jay Chern. Ook zijn er natuurlijk andere dingen te doen. Zet een VR-bril bijvoorbeeld of neem een Asian Futurism Diner.

玩得開心

Share

3 gedachtes over “CinemAsia On Tour strijkt neer in Eindhoven

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.