Breda is een filmhuis rijker!

Header http://filmhuisbreda.nl/site/
Header http://filmhuisbreda.nl/site/

Breda is een filmhuis rijker! Naast het bekende Chassé Theater, is er nu ook Filmhuis Breda (hoe makkelijk en treffend kan een naam zijn). Daar is de mannelijke protagonist zeer blij mee! Dat maakt de keuze om een film te kijken toch weer groter.

Doel

Het doel van het nieuwe filmhuis is helder. Kleinschalige (want ja, het is een filmhuis) maar wel kwalitatief hoogwaardige cinema, gekoppeld aan horeca. Voorafgaand aan de film een drankje drinken en/of een hapje eten maakt een filmbeleving toch altijd net iets specialer. Dat vinden wij ook altijd fijn bij LantarenVenster in Rotterdam.

Maar goed, dat zijn nog niet alle doelen. Het idee is om zeven dagen in de week open te gaan. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat. En er is niet alleen ruimte voor films! Nee, ook muziek, literaire activiteiten, lezingen en debat gaan in de toekomst deel uitmaken van het programma. Ook is het idee om talenten een kans te geven. Aangezien de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in de stad zit, lijkt ons dat geen verkeerde keuze.

Vooralsnog begint het filmhuis eenvoudig. De eerste screening, voor aankomende zaterdag, is al gelijk uitverkocht. Dat doen ze goed! De avond start met de voorfilm Onno de Onwetende, gevolgd door de hoofdfilm: Necktie Youth.

Locatie

Uiteraard wordt afgesloten met een drankje. Locatie: de stadsgalerij aan de Oude Vest 34. Dat ligt om de hoek bij het Chassé en in het centrum, ook al ideaal.

Houd de site http://filmhuisbreda.nl/site/ in de gaten voor de screenings, of volg ze via Facebook en/of Twitter. Wij wensen het Filmhuis Breda in ieder geval heel veel succes met hun eerste screening. We komen snel langs!

Share

2 gedachtes over “Breda is een filmhuis rijker!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.