‘Blauw’ staat online!

blauw

Het is al bijna anderhalf jaar geleden dat ik de korte documentaire ‘Blauw van Melissa Domacassée zag. Ik was erg onder de indruk en zou het laten weten wanneer de documentaire online zou komen. En jullie raden het al: die tijd is nu aangekomen.Documentaires leggen vaak problemen bloot, zo ook de documentaire van Melissa. Melissa is van Arubaanse afkomst en geboren in het Nederlandse Heemstede. In 1991 is vervolgens samen met haar ouders naar Aruba verhuisd. Op latere leeftijd is ze echter weer in haar eentje naar Nederland verhuisd. Waarom?

Eenzaamheid, verveling, wind, elke dag dezelfde routine en verhalen, armoede en nog meer wind is wat Aruba ook is. De bewoners staan stil in hun ontwikkeling, gaan vreemd omdat er niets te doen is en dagen elkaar niet uit om er iets meer van te maken. En die ow zo verstikkende warmte. Die warmte wendt nooit, ook al heb je er jaren gewoond, aldus Melissa.

Laat jullie verrassen door deze korte, maar prachtige documentaire.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “‘Blauw’ staat online!

  1. Mooi om te horen, ga ‘m proberen komend weekend te bekijken….is voor mij met de IDFA echt een documentaireweek geweest, dus deze pak ik dan ook nog even mee 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.