Bioscooploze weken

BS-Rotterdam-2015Deze week hebben we, net als vorige week, een bioscooploze week. Hoe komt dat? Daar zijn meerdere redenen voor te verzinnen.

Het aanbod

Als ik kijk op cineville.nl zie ik veel leuke en mooie films staan. Ik noem een Still Alice, La famille Bélier, The dark horse, Frank, Les combattants en Atlantic. De eerste twee hebben we al gezien, maar de rest nog niet. Nu is maandag eigenlijk een soort van onze vast filmavond. Op deze avond gaan we altijd redelijk vroeg, want ik moet weer terug de rivier over, naar het beloofde land (Brabant).

Als is dan kijk naar het aanbod van gisterenavond rond een uur of zeven, kom ik tot de conclusie dat geen van de films die wij graag willen zien, ook rond die tijd speelt. Willen we The dark horse of Atlantic zien dan moeten we wachten tot een uur of negen. Dat is net even iets te lang, aangezien ik dan rond een uur of twaalf pas thuis ben. Frank draait om vijf uur al en dat is dan weer net iets te vroeg, aangezien ik ook gewoon nog een baan heb.

Andere dag

Nu kunnen we uiteraard ook een andere dag gaan, maar de afgelopen twee weken was dat helaas niet mogelijk. Ik heb naast mijn filmleven ook nog een ander leven waarin ik graag andere dingen doe. Fietsen, tennissen, leuke dingen doen met mijn vriendin en niets doen. Dat laatste is soms ook wel heel fijn. Daarnaast zijn we drie weken gelden naar drie films op één dag geweest, ter ere van ons 1-jarig jubileum. Ow, en waarom eigenlijk naar de bioscoop gaan als het programma je niet aanstaat.

Popquiz marathon

Gelukkig zijn we deze week nog wel in Rotterdam te vinden. Woensdagavond vindt er in meerdere kroegen (waaronder Rotown)namelijk een popquiz marathon plaats. De quiz bestaat logischerwijs uit muziekvragen in verschillende rondes, met ieder een eigen thema. Van metal, tot Nederlandstalig tot alternatief. Nu luisteren wij meestal naar wat alternatievere muziek, dus op die rondes richten wij ons.

Wekenlang hebben wij ons al voorbereid op die ene avond. Lezen over de fifties tot de zeroes, van Elvis tot Metallica, elkaar overhoren, veel luisteren en maar blijven stoempen. Nu hopen dat het gezellig wordt, want dat is toch wel het belangrijkste. En wie weet komen er wel soundtracks voorbij. Die kennen wij natuurlijk allemaal.

De route is alvast uitgestippeld, zodat we ook daadwerkelijk de voor ons leukste rondes bezoeken. Kunnen jullie op basis van het blokkenschema al raden waar wij naartoe gaan?

geschreven door de mannelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Bioscooploze weken

  1. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar welke rondes jullie zijn geweest. Ik kon het op basis van het blokkenschema niet achterhalen, wat duidelijk maakt dat ik niet ver zou komen bij zo’n pop quiz 😉

    1. We zijn begonnen bij ’tegenstellingen’ om vervolgens naar ‘pop in c major’ te gaan. Toen naar ‘pitchfork’ en ‘modulatie’ en geëindigd bij ‘nog niet gehoord vanavond’. De beste drie van die rondes telden mee bij de eindscore.

      We zijn uiteindelijk 90e van de 147 geworden. Daar waren we best blij mee aangezien de meeste teams uit vijf personen bestonden 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.