Bioscoopkaartjes sparen! Dat doen we allemaal, toch?

bioscoopkaartjes

Ik heb een rare tik. Oké, niet één, eigenlijk meerdere. Maar één tik is film gerelateerd: ik spaar namelijk bioscoopkaartjes. Sparen? Ja, soort van. Ik bewaar ze in ieder geval. In een heus bioscoopboekje bewaar ik ze. Al moet ik zeggen dat dat laatste er een beetje bij inschiet, waardoor ze door het huis heen zwerven. Er is eigenlijk ook best wel een groot verschil in die bioscoopkaartjes.

Verschillen

Er is eigenlijk best wel een groot verschil in de bioscoopkaartjes. Even voor de duidelijkheid. Er zijn eigenlijk maar vijf bioscopen die ik met enige regelmaat bezoek: Kino, LantarenVenster en Cinerama (Kinepolis) in Rotterdam, en Kinepolis en Chassé in Breda.

Minst fraaie biocoopkaartje

Laten we beginnen bij het minst fraaie bioscoopkaartje. Die twijfelachtige eer krijgt Kino. Zij hebben namelijk niet echt een bioscoopkaartje, maar meer een witte saaie kassabon. Niet echt een kaartje dat ik graag bewaar dus. Ook niet leuk om die op de foto te zetten, want hij is zo nietszeggend. Voor de rest is Kino heel leuk hoor, maar hier slaan ze volgens mij een beetje de plank een beetje mis.

Fraaiste bioscoopkaartje

Dan één van onze favoriete bioscopen: LantarenVenster. Zij hebben wel leuke en zeer herkenbare kaartjes. Lekker klein en compact en makkelijk in je portemonnee te stoppen. Over dit kaartje is nagedacht, dat zie je aan alles. De huisstijl komt erin terug, je ziet het mooie gebouw en hij is overzichtelijk. Het kaartje van LantarenVenster vind ik dan ook het fraaiste bioscoopkaartje.

Overige drie kaartjes

Eigenlijk zijn de kaartjes van Cinerama ook heel fijn. Rechthoekig (voorheen vierkant) en ook makkelijk in je portemonnee te stoppen. Alleen is het verder een redelijk saai kaartje. Uiteraard geldt dat ook voor de Kinepolis in Breda, want het is dezelfde bioscoop.

Chassé is een leuke bioscoop, een hele leuke zelfs, maar het bioscoopkaartje is vrij groot. Zo groot dat hij niet in je portemonnee past. Het resultaat is dat je hem in je jaszak moet stoppen. Kom je thuis is dat ding al half verfrommeld, want ja, je moet je jas ook ergens neerleggen als je in de bioscoop bent. Iets kleiner heeft dus onze voorkeur.

Fotolijst

Binnenkort ga ik al mijn bioscoopkaartjes eens af om te bepalen welke kaartjes een plekje krijgen in een fotolijst. De hele goede films komen er sowieso wel in, maar ook de kaartjes die een bepaalde emotionele waarde hebben komen in de lijst. Nu maar hopen dat mijn vriendin het ook leuk vindt is dat ik een fotolijst ga maken en die ergens in de huiskamer ga ophangen.

Bewaren jullie ook je bioscoopkaartjes? Zo ja, welke vinden jullie het mooiste?

Geschreven door de mannelijke Protagonist

Share

14 gedachtes over “Bioscoopkaartjes sparen! Dat doen we allemaal, toch?

  1. Ik bewaarde ze vroeger en maakte zelfs heuse plakboeken met alle films die ik gezien had, met foto’s en een beoordeling en zo. Nu doe ik dat niet meer. Ik blijf echter bijhouden wat ik zag en wanneer, via Letterboxd 🙂

  2. Zelf bewaar ik kaartjes ook niet (volgens mij ook nooit gedaan). Online (via whatiwatch) kan ik zien welke films ik in de bioscoop heb gezien. Was me trouwens niet opgevallen hoe de kaartjes bij KINO er uit zien. Maar ik moet ook toegeven dat ik eigenlijk nooit kaartjes ter plekke koop en ze vaak gewoon print. Bij Pathé hoeft dat zelf niet meer en hoef je alleen je pasje op de app te laten zien om naar binnen te gaan.

  3. Ik heb wel een bijhoudtik ja, alles komt op imdb en moviemeter (aan stemmen), ik heb een schriftje waar ik alle titels inzet en een doos vol kaartjes onder m’n bed. Dat zijn er inmiddels flink wat:) Bij Pathé loop ik, als het kan, ook altijd naar de automaat voor een geprint kaartje.

  4. Ik heb bijna al mijn bioscoopkaartjes nog. Super leuk om af en toe weer eens door te kijken. Sommige zijn zo oud dat je al nauwelijks meer kan lezen van welke film ze waren 😉 Het leukste vind ik kaartjes uit het buitenland. Rome had denk ik de mooiste.

  5. Vroeger spaarde ik ze wel. Volgens mij heb ik die kaartjes ook nog ergens van zo’n 15-20 jaar geleden. Wel een leuke herinnering. 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.