Bekentenis: ik heb nog nooit E.T. gezien!

E.T.

Dit is eigenlijk best wel een heel gênante bekentenis. Ik – de mannelijke Protagonist – heb namelijk nog nooit E.T. van Steven Spielberg gezien. Nee, echt waar, nog nooit. Nee, je kunt het wel blijven vragen. Maar echt waar. Nog nooit gezien. Hoe komt dat zo?

Weddenschap

Laten we bij de reden van deze post beginnen. Via ons Instagram-account volg ik vele filmliefhebbers, waaronder Richard Olthof. Hij schrijft voor Filmdomein, schuift zo nu en dan aan voor een vlog van Filmerds en keek pas geleden E.T. the Extra-Terrestrial (dat is de hele titel) voor de zoveelste keer. Ik heb toen eerlijk aan hem opgebiecht dat ik die film nog nooit gezien heb. Hij verbaasd – ik zelf ook nog steeds trouwens – dat ik die nog nooit gezien heb. Want ja, het is toch echt wel een klassieker van jewelste. En als je jezelf dan een filmliefhebber noemt, dan is het toch raar dat je E.T. nog nooit gezien hebt.

We sloten toen ook een weddenschap af. Als ik in de maand april E.T. nog steeds niet gezien had, dan zou ik met de billen bloot moeten gaan op ons blog. En zo geschiedde!

De hamvraag!

Ja, de hamvraag is eigenlijk heel simpel: ‘Waarom heb ik E.T. nog nooit gezien?’. Dat is een hele simpele vraag zonder dat ik daar echt een duidelijk antwoord op heb.

In mijn jeugd heb ik die film altijd gemist op TV. Hij leek mij flauw en misschien ook wel kinderachtig. Daarnaast hoorde ik van heel veel mensen dat E.T. zo zielig is, dat je zeker een traantje moet laten. Misschien ben ik daar dan wel bang voor. Voor die onvermijdelijke traan. Zou dat erg zijn? Nee, totaal niet, want ik laat wel vaker een traantje bij een film.

Ga je E.T. nog wel kijken?

Dat antwoord is ook makkelijk: zeker te weten. E.T. is te zien op Netflix, dus echt veel moeite hoef ik er niet voor te doen. Wanneer ik hem ga kijken? De tijd zal het leren, maar ik probeer hem voor de zomervakantie nog te zien. En als ik hem heb gezien dan beloof ik dat de recensie online komt. Beloofd. Lees je dan mee wat ik ervan vond?

Geschreven door de mannelijke Protagonist

Share

3 gedachtes over “Bekentenis: ik heb nog nooit E.T. gezien!

  1. NIet gezien? Tijd om m’n vaste mails op te zeggen! 😉 Geintje natuurlijk, maar ben erg benieuwd wat jouw mening van de film is. Het is voor mij de eerste film geweest waardoor ik moest huilen (was waarschijnlijk een jaar of 8). Weet me nog steeds te raken, al is het wat jaartjes geleden dat ik ‘m voor het laatst bekeken heb.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.