BBC First op het open net!

BBC First

Vrijdag1 juli krijgt Ziggo er een nieuwe TV zender bij: BBC First. Mensen die KPN hebben hadden al geluk, want die hebben de zender al meer dan een jaar. Ook onze Zuiderburen kunnen al genieten van de zender op Telenet. Aangezien wij fan zijn van de Britse cinema en de series die er worden gemaakt, vinden wij dit (vooralsnog) een aanwinst voor de Nederlandse televisie. Ow, en het is nog niet eens een betaalzender!

Wij hebben al een sneak preview gekregen voor één van de films (of is het een serie?) die op 14 juli wordt uitgezonden: Maigret Sets a Trap. Met Roan Atkinson. Jaja, de man die voornamelijk bekend staat als Mr. Bean! In deze post meer over BBC First, waarna later een recensie verschijnt van Maigret Sets a Trap.

Wat is BBC First?

“BBC First is de thuishaven van premium, origineel Brits drama en comedy van wereldwijd erkend en award-winning talent van voor en achter de camera. Het biedt kijkers de eerste kans om verhalen te zien die uitdagen, je onderdompelen en entertainen, allemaal vanuit een uniek Brits perspectief.”, aldus de BBC zelf.

Op zich denken wij dan, ja daar komt weer een zender die het gaat proberen, maar niets is minder waar. De zender gaat verschillende Britse series en films uitzenden die anders niet te zien zijn in Nederland. Veelal gericht op drama en de welbekende Britse humor; daar houden wij wel van. Maar welke films en series zijn dat dan?

Wij noemen een Midsomer Murders, Silent Witness, Sherlock, Line of Duty, Maigret Sets a Trap, Call the Midwife, Thirteen, Indian Summers, Ripper Street, The Durrells, Last Kingdom en ga zo maar door. Bekende maar dus ook onbekende titels (voor ons in ieder geval). Sherlock kennen we al (van Benedict Cumberbatch), net als Midsomer Murders en ook bij Silent Witness gaat er ook wel een belletje rinkelen.

Premières

In juli zijn er vier premières gepland: Indian Summers op 2 juli, waarbij het explosieve verhaal van de val van het Britse rijk en de geboorte van het moderne India, vanuit beide kanten in beeld wordt gebracht.

The Durrells wordt voor het eerst uitgezonden op 12 juli. In zes afleveringen volgen we de familie Durrell in hun nieuwe leven waarin ze nieuwe vrienden, rivalen en geliefden ontmoeten. De dramaserie speelt zich af in 1935 en is gevuld met warmte, humor en plezier.

De première van Maigret Sets a Trap is vervolgens op 14 juli. Zoals gezegd volgt de recensie nog, maar we kunnen alvast verklappen dat  het een op zichzelf staande aangrijpende film is die over de legendarische Franse fictieve rechercheur Jules Maigret gaat. Andere films over Maigret zijn ook al gemaakt, maar dit is in ieder geval de eerste!

Tot slot Thirteen, die op op 21 juli in première gaat. allemaal om 21.00 uur te zien. Dit spannende psychologische drama vertelt het verhaal van Ivy Moxam, een 26-jarige vrouw die de draad weer probeert op te pakken na dertien jaar opsluiting.

Alle premières starten om 21.00 uur in de avond. Thirteen is denken wij de heftigste en ook de mooiste. De tijd zal het leren of dat ook echt zo is!

Onze TV TIPS

Het kan dus zomaar dat onze TV TIPS de komende tijd uitgebreid gaan worden met films die op BBC First te zien zijn. Kijken jullie al naar BBC First of zijn jullie van plan te kijken?

Share

5 gedachtes over “BBC First op het open net!

  1. Heb zelf Maigret Sets a Trap ook al gezien en vond het wel een aardige film, voelde wel een beetje “made for tv” aan, maar was wel erg sfeervol en ik was wel benieuwd naar de ontknoping.

    Zelf kijk ik bijzonder weinig TV, dus weet niet of ik BBC First regelmatig zal gaan opzoeken.

    1. Ik heb hem gisteren gezien. Zonder te veel in details te treden (de recensie volgt nog uiteraard) vond ik hem typisch Brits. Kijkt lekker weg!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.