Back to the Future IV?

Back to the Future IV

Een tijdje geleden kwamen alle drie de delen van Back to the Future op TV. Echte klassiekers, alle drie. In ieder geval als je het mij vraagt. Toen begon ik mij af te vragen waarom er eigenlijk nooit Back to the Future IV is gemaakt. Ik bedoel, ze waren succesvol en ik weet zeker dat er een breed publiek voor is. Het laatste deel dateert ook alweer van 1990. Toen was ik 7! Een zoektocht op Google leverde al best wel wat hits op over een nieuw deel. Jongens, er is hoop!

Opfriscursus

Waar gingen deel I tot en met deel III ook al weer over? In deel I zien we een nog jonge Marty McFly (Michael J. Fox) die per ongeluk in het jaar 1955 terecht komt. Dit alles door toedoen door Doc Brown (Christopher Lloyd), die een auto bouwde die kon tijdreizen, genaamd DeLorean. Wie kent hem niet zou je haast zeggen! Marty moet er in ieder geval voor zorgen dat zijn ouders bij elkaar komen, anders zal hij zelf nooit bestaan. En dat alles zonder dat ze door hebben dat hij uit de toekomst komt. Alleen dan kan hij terug.

In deel II gebeurt het tegenovergestelde. Marty komt dan terecht in de toekomst, het jaar 2015. Heel grappig dat dat voor ons inmiddels ook al verleden tijd is. Veel dingen die we in die film zien zijn bijvoorbeeld werkelijkheid geworden. Maar goed, in die toekomst moet hij voorkomen dat zijn toekomstige ik in de cel belandt. Dat alles zonder het heden te veranderen.

Het derde en tot nu toe laatste deel speelt zich af in het Wilde Westen. Daar komt Marty terecht via het jaar 1955, waar hij er er dan weer achter komt dat zijn vriend Doc Brown in het Wilde Westen verblijft. Alleen één probleem, de auto gaat kapot. Marty en Doc doen er alles aan om de auto toch weer reisklaar te maken. Dit toe nu toe laatste deel eindigt ook heel duidelijk met ‘The End’. Oftewel, geen nieuw deel. Daar is heel bewust voor gekomen en vele fans, waaronder ik, hebben dat tot op de dag van vandaag niet kunnen accepteren.

Parodie en Doc Brown Saves the World

Maar er is hoop. Er is dit jaar namelijk een trailer uitgekomen voor deel IV. Een parodie, dat wel. Grappig, maar niet serieus te nemen, want ja het is een parodie. Toch geeft het hoop, want Michael J. Fox en Christopher Lloyd zelf hebben een rol in deze parodie. Zouden ze er iets duidelijk mee willen maken? De gezondheid van Michael J. Fox laat namelijk te wensen over, aangezien hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. Maar ook Christopher Lloyd is al 78 en dus niet meer de jongste.Zijn ze aan het lobbyen voor een nieuw deel? Laten we het hopen, want de tijd dringt. Doc Brown heeft overigens ook al een nieuwe film gemaakt, dus het moge duidelijk zijn dat hij nog weel een deel wil maken.

Tegenberichten

Uiteraard zijn er ook tegenberichten. Zo zijn er Robert Zemeckis en Bob Gale (de bedenkers), die plechtig hebben beloofd nooit meer een nieuw deel uit te brengen. Oftewel, die moeten eerst dood gaan voordat er Back to the Future IV komt. De lullo’s!

Tot die tijd zullen we het in ieder geval alleen moeten doen met onderstaande parodie en Doc Brown Saves the World: Back to the Future The Ride.

Update 18 juli 2024

Inmiddels is de fantrailer voor Back to the Future IV er. Nog steeds met de welbekende acteurs, aangevuld door Tom Holland. Wie weet is het wat, al moet ik zeggen de trailer er wel heel gelikt uit ziet. Let op, het is geen echte trailer, maar zo oogt het wel. Alles met dank aan kunstmatige intelligentie. Wie weet is dat een onderwerp waar ze iets mee kunnen.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

7 gedachtes over “Back to the Future IV?

  1. In dit geval hoop ik dat er geen deel IV meer komt, de trilogie is mooi afgerond en ik hoef geen andere verhalen meer in dit universum te zien.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.