Amsterdam Spanish Film Festival 2017

ASFF

Jeuj, het zonnetje is weer aan het schijnen en alles staat weer volop in bloei. Naast dat je door dat zonnetje weer lekker buiten kunt zijn, betekent dat ook dat het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) er weer aankomt. Van 30 mei tot en met 4 juni staat onze hoofdstad weer in het teken van dat festival. Daarnaast is op 25 april al een heuse launch event!

Voor de derde keer alweer en nog groter dan de vorige twee edities. Naast de vertrouwde tapas, wijn en muziek, meer films en meer gasten, zijn er nu nog meer locaties. Zo kun je al een Spaanse film kijken in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Eye, het Ketelhuis en het Bimhuis. Het festival opent op 30 mei in ieder geval met Tarde Para la Ora (Fury of A Patient Man). Meer weten?

Tarde Para la Ira (Fury of A Patient Man)

Curro wordt gearresteerd na de overval op een juwelier in Madrid. Na zijn vrijlating, acht jaar later, hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Bij thuiskomst ontdekt hij dat er iets veranderd is. Een andere man is Ana’s leven binnengekomen. De aanwezigheid van deze stille en mysterieuze José blijkt geen toeval. Curro wordt gedwongen zijn verleden onder ogen te zien. Terwijl de twee mannen samen op pad gaan, stijgt de spanning en wordt duidelijk wie José is.

Distributeur Cinéart brengt Tarde Para la Ora sowieso op 8 juni uit in de rest van Nederland. Dus mocht je niet in de gelegenheid zijn om het festival te bezoeken, dan is de mogelijkheid er altijd later nog.

Launch event 25 april: Nederlandse première van El Ciudadano Ilustre

Het ASFF wordt op 25 april alvast feestelijk afgetrapt in Pathe Tuschinski met de Nederlandse première van El Ciudadano Ilustre. In deze medeogenloze zwarte comedy laat de met een Nobelprijs bekroonde auteur (Oscar Martinez) Barcelona achter zich om in Salas, zijn geboortedorp, een illustere prijs op te halen. Het Argentijnse regisseursduo Gaston Duprat en Mariano Cohn won de Goya Award, ontving op het filmfestival in Venetië de prijs voor beste film en beste acteur. Daarnaast werd de film acht keer genomineerd voor de Argentina Academy Awards. Niet mis, dachten wij zo. Hier lees je alvast onze recensie.

Op 4 mei 2017 wordt El Ciudadano Ilustre uitgebracht door September Film.

Highlights van het komende ASFF

Een filmfestival kan haast niet zonder highlights, dus na afloop van de vertoning van de documentaire La Chana – winnaar publieksprijs IDFA 2016 – over de legendarische flamencodanseres, geeft La Chana (ook bekend als Antonia Satiago Amador) persoonlijk een live flamenco-prestatie en een Q&A. Het publiek wordt bovendien getrakteerd op tapas, gratis wijn van Hacienda Zorita en bier door Mahou. Onze recensie lees je hier.

Datum en locatie: 31 mei, 21 uur in Pathe Tuschinski.

Focus Latino

Het programmaonderdeel Focus Latino richt zich dit jaar op Argentinië. Met de beste films van afgelopen jaar uit dit land, waaronder Koblic van regisseur Sebastián Borenszte en een live muziekevenement in het Bimhuis. Ook het onderdeel Spanish cinema without fear is terug en vertoont meer experimentele Spaanse films.

ASFF Cares

Het ASFF wil haar publiek kennis laten maken met het beste van de hedendaagse, experimentele en klassieke Spaanse cinema. Nieuw deze editie is daarom ook een educatief programma voor de bovenbouw van lagere scholen en middelbare scholen. Een ander nieuw programma-onderdeel is ASFF Cares waarin films vertoond worden die aandacht vragen voor mensenrechten en sociale kwesties zoals Cera de tu Casa (At Your Doorstep) van regisseur Eduard Cortés. Daarnaast is tijdens het festival in galeries in heel Amsterdam werk te zien van Spaanse beeldende kunstenaars die in Nederland wonen.

Meer weten?

Een festival bezoeken zonder vooraf kaartjes te kopen is risicovol. Want stel je voor dat je aan de kassa staat en het is uitverkocht. Het festival beschikt daarom over een eigen website, www.amsterdamspanishfilmfestival.com, waarop meer informatie is te vinden. Ga er even rustig voor zitten, kies je film uit en wie weet zien wij je op het festival.

Overigens heeft het festival ook een eigen Facebookpagina, een heuse Twitterpagina en een Instagrampagina. Dus ben je nog geen vriendjes met ze, doe dat dan snel.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.