Alex van Warmerdam op Cinetree!

Alex van Warmerdam

Gelukkig heeft Nederland op filmgebied veel meer te bieden dan alleen maar zoetsappige romcoms. Films van Alex van Warmerdam bijvoorbeeld. Die zijn niet in een hokje te plaatsen. Dat maakt het ook zo leuk om zijn films te kijken. Vaak zitten zijn films vol actie, zwarte humor én, niet geheel onbelangrijk, goede acteurs en actrices. En dan is het scenario ook nog vaak zo onvoorspelbaar dat het alle kanten op kan. Eerlijk is eerlijk, je moet er wel van houden.

Op dit moment heeft Alex van Warmerdam een tentoonstelling in Filmmuseum Eye (tot 2 september). In het kader daarvan heeft Cinetree zes films van hem in haar filmarchief opgenomen. Die kun je dan gewoon lekker thuis bekijken. Benieuwd naar Alex van Warmerdam en zijn films?

In de familie

Alex houdt ervan om het graag in de familie te houden. Hoe makkelijk is het dan dat je vrouw actrice is? Juist best wel handig. Annet Malherbe is zijn vrouw en geen onverdienstelijk actrice. Ook houdt Alex er zelf ook van om te acteren. En dan zijn we er nog niet, want ook zijn broer, Marc van Warmerdam zit in de filmindustrie. Als producent. En je raadt het al, Marc produceert dan ook de films van Alex.

De zes films die te zien zijn op Cinetree

In totaal heeft Alex al negen films uitgebracht. Van die negen films zijn er maar liefst zes op Cinetree te zien. De films die je kunt zien, zijn:

  • De Jurk (1996);
  • Kleine Teun (1998);
  • Ober (2006);
  • De laatste Dagen van Emma Blank (2009);
  • Borgman (2013);
  • Scheider vs. Bax (2015);

Zes keer Van Warmerdam op Cinetree dus. De laatste twee films hebben wij gezien. Films die lekker wegkijken en dus net even buiten de gebaande paden gaan. Heerlijk om de tv en liggend op bank te kijken dachten wij zo. Of op je laptop, tablet of telefoon. Dat kan natuurlijk ook. Want Cinetree heeft daar een hele handige app voor.

Veel kijkplezier.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.