Onze TV TIPS: Wiplala en The Iron Lady

Wiplala en The Iron Lady

Op deze Eerste Kerstdag hebben we twee TV TIPS. Eentje voor je jongere kinderen onder ons en eentje voor de oudjes onder ons: Wiplala en The Iron Lady. Die laatste is ook een lekkere kerstfilms als je het ons vraagt. Not! Benieuwd waar ze over gaan, zodat je in ieder geval geen last van je kinderen of je andere bezoek hebt?

Wiplala

Om eerlijk te zijn hebben wij deze film nog nooit gezien. Echter, onze goede vriend Kurt van Kurt Blogt wel. Hij schreef er zelfs een hele recensie over die ons inspireerde om een duel met hem aan te gaan. Maar dat terzijde. Wiplala is een film over een ieniemienie klein jongetje, genaamd Wiplala. Hij zit in het keukenkastje van de familie Blom, waar het zoontje van de familie hem vindt. Vervolgens tovert hij iedereen per ongeluk klein. Een avontuur begint, want ze willen wel weer allemaal groot worden. Ben je benieuwd naar de recensie van Kurt, klink dan in ieder geval op onderstaande link. Ons klinkt het in ieder geval een beetje als Honey, I Shrunk The Kids! Dat vond de mannelijke protagonist een geweldige film toe hij klein was.

De regisseur van de film is Tim Oliehoek, ook bekend van Vet Hard en Spion van Oranje.

Zondag 25 december | 9.00 uur | NPO 3 | Wiplala

The Iron Lady

Deze film is toch echt wel een aanradertje hoor. De film is een biopic over de voor zo velen ‘gevreesde’ Margaret Thatcher, gespeeld door een ijzersterke Meryl Streep. Vanaf haar beginperiode in de politiek, tot aan haar dood is mooi in beeld gebracht. Ze vreesde niemand en zei altijd wat ze dacht, altijd onderbouwd. Niet de meest geliefde premier aller tijde, maar misschien wel de meest gedenkwaardige.

Ook deze film is dus geregisseerd door een vrouw. Phyllida Lloyd wel te verstaand. Ook bekend van Mamma Mia!. Aangezien The Iron Lady haar laatste film is, is het wel weer tijd voor een nieuwe vinden wij.

Zondag 25 december | 21.00 uur | Fox | The Iron Lady

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIPS: Wiplala en The Iron Lady

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.