Onze TV TIPS: Moonrise Kingdom en Wadjda

Onze TV TIPS Moonrise Kingdom en Wadjda

Net als gisteren hebben we ook vandaag twee TV TIPS. De eerste is Moonrise Kingdom van Wes Anderson en de tweede is Wadjda uit Saudi-Arabië. Twee totaal verschillende films die niet met elkaar te vergelijken zijn. Neemt niet weg dat ze allebei het kijken waard zijn.

Moonrise Kingdom

De eerste tip is dus Moonrise Kingdom. Sam en Suzy (die verliefd zijn) besluiten op een dag om er vandoor te gaan. Een hele zoektocht wordt op touw gezet om de twee terug te vinden, op het eiland waar ze wonen. Er is echter wel wat haast bij de zoektocht, want er is een flinke storm op komst. De zoektocht staat onder leiding van de scout Master Ward (Edward Norton) en de lokale politieagent Sharp (Bruce Willis). Faan zij de twee op tijd terugvinden?

Wes anderson heeft films maken toch wel tot een kunst verheven. Rushmore,The Royal Tenenbaums,The Life Aquatic, The Darjeeling Limited, Fantastic Mr. Fox, Moonrise Kingdom en The Grand Budapest Hotel zijn allemaal films die de moeite waard zijn. En alle films hebben ook echt de handtekening van Anderson. Veel kleur in combinatie met bijpassende muziek en terugkerende acteurs! Daarnaast gaat komedie perfect samen met drama in zijn films.

Zaterdag 9 april | 23.25 uur | NPO 2 | Moonrise Kingdom

Wadjda

Zoals gezegd is Wadjda een totaal andere film dan Moonrise Kingdom. Wadjda is de naam van een klein meisje dat in Riyad woont. Saudi-Arabië is redelijk streng, maar dat meisjes ook niet mogen fietsen, dat wisten wij nog niet.

Wadjda trekt zich weinig aan van alle wetten en regels en vraagt aan haar moeder of ze een groene fiets mag kopen. Haar moeder wil het niet hebben! Toch gaat Wadjda sparen en de fiets kopen. Want waarom zou zij niet mogen fietsen en haar vriendje wel. Dat is toch raar? Daarnaast is ze op meerdere manieren rebels, wat blijkt uit haar gedrag en kleding.

Een zeer verrassend goede film uit een land waar vrouwen dus weinig mogen. De regisseur van deze film, Haifaa Al Mansour, is zelfs de eerste vrouw die pas in 2012 een film regisseerde. En dan gelijk al zo een topper maken: hulde!

Zaterdag 9 april | 00.05 uur | CANVAS | Wadjda

Share

5 gedachtes over “Onze TV TIPS: Moonrise Kingdom en Wadjda

      1. Moonrise Kingdom vond ik echt een heerlijke film. Sinds The Grand Budapest Hotel (2014) ben ik echt begonnen te houden van die stijl van filmen. Wadjda vond ik dan weer fascinerend om te zien, zeker hoe groot dat cultuurverschil is. Maar het verhaal van beide films was simpel en effectief, dus ik heb mij vermaakt 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.