Onze TV TIPS: Moneyball en Reservoir Dogs

Moneyball en Reservoir Dogs

We hebben vandaag twee Amerikaanse films voor jullie in de aanbieding. Ga je voor een sportfilm, waarbij statistieken een belangrijke rol spelen, of ga je voor een film waarbij bloed niet ontbreekt? De keuze is aan jullie. Of je kijkt ze allebei, ook een mogelijkheid. Ow, die TV TIPS zijn overigens Moneyball en Reservoir Dogs.

Moneyball

Dat statistieken steeds belangrijker worden in de sport bewijst de film Moneyball. Brad Pitt speelt in deze film Billy Keane, de man die de honkbalploeg Oakland Athletics naar ongekende hoogte moet doen stijgen. En dan te bedenken dat dit met een zeer beperkt budget moet. Hoe kunnen statistieken bijdragen aan het maken van de juiste keuzes?

De regisseur van de film is de Bennett Miller. die man weet wat wat het is om een goede film te maken, want ook Capote (ook met Philip Seymour Hoffman) en Foxcatcher heeft hij gemaakt. Bennett kiest zo zijn juiste projectjes uit als je het ons vraagt. Naast Pitt spelen ook Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman een rol in deze film.

Vrijdag 1 juli | 21.00 uur | RTL 7 | Moneyball

Reservoir Dogs

George Baker beleefde in 1992 een ware revival met zijn nummer Little Green Bag. Dit nummer werd namelijk gebruikt als openingslied in Reservoir Dogs. Een aantal boeven (prachtig woord) ontmoeten elkaar na een diamantenroof op een afgelegen locatie. In plaats van namen, hebben ze allemaal kleuren als alias. Niemand weet van elkaar hoe ze echt heten en wie ze eigenlijk zijn. Aangezien de overval niet helemaal vlekkeloos verliep, gaan de meeste er al snel vanuit dat er een verrader bij zit: een agent nog wel. Wie zou het zijn?

De regisseur is Quentin Tarantino. Als je die man nog niet kent, dan heb je onder een steen geleefd of je bent nog zo jong dat je zijn films überhaupt niet mag zien. Moeten we nog andere films van hem noemen? Vooruit dan! Pulp Fiction, Kill Bill, The Hateful Eight, Inglourious Basterds, Django Unchained en nog veel meer. Eigenlijk zijn wij ook helemaal geen fan van hem, maar Reservoir Dogs vinden we dan wel were goed. Fijne muziek ook! Wisten jullie trouwen dat de film een Nederlands tintje heeft? De vrouwelijke protagonist heeft dit in een eerder artikel al een keer toegelicht. Benieuwd?

Vrijdag 1 juli | 23.05 uur | CANVAS | Reservoir Dogs

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIPS: Moneyball en Reservoir Dogs

  1. En Reservoir Dogs komt net na de wedstrijd, dus heel België schakelt meteen naar de CANVAS 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.