Onze TV TIPS: American Hustle en La Vie d’Adèle

onze TV TIPS: American Hustle en La vie d’AdèleZijn jullie klaar voor een avondje vol bedrog en echte vrouwenliefde? Dat komt dan goed uit, want vandaag zijn onze TV TIPS: American Hustle en La Vie d’Adèle. Dat wordt dan wel kiezen, want de films overlappen elkaar. Of je neemt er gewoon één op! Dat kan natuurlijk ook.

American Hustle

Over American Hustle waren wij helemaal niet enthousiast. Maar toch, wat een cast: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Peña, Louis C.K. en Christian Bale spelen allemaal mee. Garantie voor succes zou je denken. Daar dachten wij dus toch wel iets anders over. Maar dat betekent natuurlijk niet dat andere de film niet kunnen waarderen, vandaar geven wij hem toch als TV TIP.

Een koppel (Bale en Adams) dat mensen oplicht, loopt tegen de lamp. Daarna krijgen ze een simpele vraag voorgelegd. Of de gevangenis in, of de FBI meehelpen om andere oplichters te pakken te krijgen. Makkelijke keuze lijkt mij! De FBI agent die hen daarbij helpt (Cooper), geilt alleen een beetje op promotie en wil meer (en vooral belangrijkere) mensen oppakken. Alleen hoe kun je mensen vertrouwen die al heel hun leven andere mensen oplicht?

Vrijdag 4 maart | 22.25 uur | NPO 3 | American Hustle

La Vie d’Adèle

La Vie d’Adèle gaat over de studente Adèle (verrassing!) die zichzelf nog aan het ontdekken is. Wanneer ze de ietwat excentrieke kunststudente Emma (Léa Seydoux) tegenkomt, valt ze als een blok voor haar. Adèle wordt gespeeld door Adèle Exarchopoulos. Als je het mij vraagt de vrouw met de mooiste mond van de wereld. En die mond zie je regelmatig voorbij komen in de film, als je snapt wat ik bedoel?

Het verhaal dan. Emma is de eerste echte liefde van Adèle: een vrouw nog wel. Zoals het zo vaak gaat in het echte leven, komen daar ook een hoop problemen bij kijken. Hoe ga je om met verdriet en pijn en zorg je dat je verder kunt met je leven. Heel herkenbaar, als je het mij vraagt.

Let op, de kindjes kunnen beter wel op bed liggen. Dit in verband met beelden die niet voor kleine kindjes zijn bedoeld. Er komt namelijk nogal wat seks voor in de film. Niet van die zoetsappige scènes uit romantische films, maar echte seksscènes, waarbij je alles ziet. En ook niet een paar seconden. Nee, een scène duurt zelfs tien minuten. Het schijnt dat de Abdellatif Kechiche (de regisseur) de actrices tien uur lang seks met elkaar liet hebben! Dat is best lang, aangezien maar een klein gedeelte daarvan de film heeft gehaald.

Vrijdag 4 maart | 23.25 uur | NPO 2 | La vie d’Adèle

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIPS: American Hustle en La Vie d’Adèle

  1. Ik vond American Hustle teleurstellend, maar misschien waren mijn verwachtingen destijds niet oké. Misschien ga ik deze een herkansing geven.

  2. La Vie heb ik nog niet gezien maar deze zet ik wel op mijn watchlist.

    American Hustle heb ik indertijd ervaren als een grote sof. Geen hele slechte film maar wat een teleurstelling was dat zeg.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.